Herfstactie

De zomer leek eindeloos tijdloos. En zelfs bij het weten dat er verandering aan zat te komen kon ik alleen genieten van wat er in dat moment was.
Vorige week schoot ik nog prachtige plaatjes van het Mastbos en omgeving op zoek naar mooie herfstkleuren. Nu, dit weekend, regent het en heeft het afgelopen week gestormd. De kleuren van de natuur zijn niet veranderd; ondanks dat de storm en de regen is langsgekomen.

Ik geloof dat het bij ons net zo is. De wolken komen langs, stormen komen en gaan, de seizoenen wisselen. En in onze kern veranderen we niet. Althans, zo lang je jezelf niet afhankelijk hebt gemaakt van wat de wolken of seizoenen je komen brengen.

Zelf kwam ik aan het eind van de lente erachter dat ik mijzelf weer wegcijferde, mij weer afhankelijk had gemaakt van de wolken. Ik werd er hard van en moe. Vervolgens heb ik moeten leren om stil te zitten, niets te doen behalve in de tuin kijken. Zo kon ik terugkomen in mijn kern. Ik merkte dat ik in mijn kern niet veranderde als er dagen waren als ik werd geraakt in mijn pijn of als ik een drukke dag had waarin mijn kleine jongetje het ‘teveel’ vond. Ik heb ervaren dat buien en stemmingen overgaan met de tijd zoals wolken voorbij waaien; dat ik in mijn kern nog dezelfde ben met al mijn kwaliteiten en eigen-aardigheden.

Wanneer je niet afhankelijk bent spreek ik van autonomie. Je kunt jezelf dragen zonder dat zelfstandigheid een vlucht is. Het is waar ik naar begeleid: autonomie in verbinding. Ik geloof dat autonomie het scharnierpunt is tussen strijd om te overleven en een vervullend leven.

Nu de zomer voorbij is en de herfst is begonnen sta ik weer open om te begeleiden.
Daarom deze herfst-actie:

Hernieuwde kennismaking*:
Krijg 25% korting voor begeleiding of voor shiatsu.
Maak binnen 2 weken een afspraak die valt voor 28 oktober.
Klik hier

Graag tot ziens!

*) Als je al klant bent is deze actie helaas niet voor jou.