Leidraad infectiepreventie Covid-19

Regels waar we ons aan houden voor uw en mijn gezondheid

Neem de tijd om te lezen en ondertekenen!

Geachte cliënt,

Gelukkig mag ik u weer ontvangen, maar omdat het Coronavirus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld voor uw en mijn veiligheid. U wordt geacht deze te lezen en te respecteren, net zoals ik verplicht ben deze te volgen. 

Wat ik doe:

 • Ik volg de aanbevelingen van het RIVM op; 
 • Ik geef geen handen;
 • Sinds begin 2020 is het mogelijk een sessie te houden met beeldbellen. Daarmee hoeft u niet meer te komen. Mocht u wel komen dan plan ik mijn afspraken zo, dat cliënten elkaar niet tegenkomen; 
 • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Of bij onverhoopt toiletbezoek ook het toilet.
 • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of het elkaar fysiek ontmoeten veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd (zie bijlage); 

Wat u doet:

 • Volg de aanbevelingen van het RIVM op; 
 • Geef geen handen;
 • Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen als dit zich voordoet. Tot nader order worden deze annuleringen, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht;
 • Kom zoveel mogelijk alleen, laat uw partner thuis.
 • Kom op tijd, maar niet te vroeg; 
 • Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken; Mocht er dringende nood zijn dan handen wassen na toiletbezoek;
 • Neem zo min mogelijk spullen mee. Stop uw spullen die noodzakelijk zijn weg in uw tas of jaszak; 
 • Raak zo min mogelijk aan in de praktijk; 
 • Onze sessie vindt plaats op 1,5 meter afstand van elkaar; u houdt zo veel mogelijk minimaal 1,5 meter afstand tot mij;
 • Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat u meteen wegwerpt in de prullenbak. Heeft u geen papieren zakdoekje, dan niezen of hoesten in uw ellenboog; 
 • Na niezen of hoesten handen wassen met zeep of desinfectiegel; 
 • U kunt kiezen voor beeldbellen of om te komen. Indien u zich angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of videoconsult ook heel goed mogelijk.
  Deze consulten factureer ik conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) en tellen mee in uw totaal aantal vergoedingen / declaraties; 

Disclaimer

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico.

Afsluiting

Ik hoop dat e.e.a. duidelijk is. Zo niet dan kun je me bellen. 

Ik verzoek je voor elke keer dat je fysiek komt naar de praktijk deze afspraken te ondertekenen voor akkoord. Dit wordt in uw dossier bewaard.

Met vriendelijke groet,

Sytze Wierda

Datum:  

Handtekening cliënt:

 

Geef een reactie

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.