Traumaverwerking & Traumatherapie

Je bent op zoek naar hulp. Je dreigt vast te lopen of bent al vastgelopen bijvoorbeeld in je relatie, in een depressie of burnout.
Daarvoor is traumatherapie of traumaverwerking heel geschikt.

Ik bied therapeutische begeleiding bij het vinden van jouw antwoord op levensvragen zoals:

 • Het verwerken van jouw trauma, waaronder dat van seksueel misbruik of van een destructieve partner- of ouderrelatie,
 • Het verwerken van rouw en verlies,
 • Het onderhouden van gelukkige en vervullende relaties,
 • Het krijgen van zelfvertrouwen, 
 • Het ontdekken van jouw gevoelswereld en die kunnen uitspreken,
 • Jouw zingeving in het leven hervinden,
 • Jezelf niet meer weggegeven en goed kunnen begrenzen.

Je wilt gewoon gelukkig zijn.

Onze afkomst bepaalt met welke succesvolle of beperkende patronen en identificaties we ons volwassen leven instappen. Deze eigen wijze neem je mee in relaties op het werk en privé, het bepaalt hoe je richting geeft aan jouw leven. Ik ben ervaren in het begeleiden en grotendeels ervaringsdeskundig op deze gebieden; daarom kan ik jou begeleiden.

Ik heb weer regie over mijn leven en voel me een stuk vrijer. Dankbaar dit te hebben mogen en kunnen ervaren.

Inner-Tree loPT traumatherapie begeleidt o.a. bij het volgende:

 • Gezonde autonomie, Ruimte & begrenzen, Woede en boosheid, Uiten van gevoelens & behoeften, Verlangen, Macht & onmacht, Persoonlijk leiderschap, Balans werk & privé 
 • Angsten, Paniek, PTSS, Chronische stress, Perfectionisme 
 • Contact & verbinding, Communicatie, Eenzaamheid & ontheemding, Partnerrelaties, Samenwerkingsproblemen, Ouder & kind relatie, Schuld & schaamte
 • Fysiek & belichaming, Gewaarzijn, (geschonden) Seksualiteit, (emotioneel) Gewelddadige relaties, Hechting & binding, Verlatings- & bindingsangst,
 • Rouw, Verlies, Ontrouw in de relatie, Haat
 • Zelfvertrouwen, Zelfwaardering, Zingeving, Kwetsbaarheid, Innerlijke criticus  
 • Zinloosheid, Wanhoop, Depressie
 • Ziekte & gezondheid, Lichamelijke klachten & SOLK, Burn-out & Bore-out, Slaapverstoring

Met de IoPT intentie methode traumatherapie ontdek je hoe jij

nieuwe kanten en levenskracht in jouzelf vindt, oude angsten oplost en ontwikkel jij jouw eigen identiteit. Diepgaand en transformerend. Zodat je met minder moeite en meer voldoening middenin het leven staat.

In een sessie van een uur heeft Sytze door middel van een korte intake en een uitgebreide opstelling mij uiterst fijngevoelig begeleid. Ik heb daardoor in een situatie waarmee ik al geruime tijd worstel een hele grote stap kunnen maken. Ter plekke en ook in de tijd daarna is mij daardoor weer veel duidelijker geworden over mezelf. En werkt nog steeds door want heeft mij een nieuw sleutelelement over mezelf opgeleverd. Wat mij vooral opviel was het op uiterst respectvolle wijze doorvragen van Sytze en soms ook gewoon het recht voor de raap uitten dat ik een ‘sociaal wenselijk’ antwoord aan het geven was. Steeds weer de illusie die ik (vooral mezelf) voorhield herkende en heel effectief daar doorheen wist te prikken en mij die illusie ook deed inzien. Mijn weerstanden, verdedigingspatronen wist te omzeilen. Deze aanpak heb ik als heel prettig ervaren en heeft mij grote helderheid gebracht in mijn vraagstuk. Sytze, grote dank voor de prettige persoon en doortastende coach die je bent.

Over IoPT practitioner Sytze: been there, done that

Lang heb ik geleefd in de illusie dat ik uit een rolmodel gezin kom. Leefde ik met de illusie dat tijd alles heelt, dat ‘doorgaan’ de beste manier was om te dealen met innerlijk conflict, onrust en leegte. Tot ik begin jaren 2000 een burnout kreeg en ik erachter kwam dat ik was vastgelopen in mijzelf, in mijn werk en mijn relatie. Ik was geworden precies zoals mijn ouders mij wilden zien.
Pas nadat ik in aanraking kwam met IoPT en ik de signalen van vroegkinderlijk hechtingstrauma op mijzelf toepaste kon ik zien en begrijpen waarom ik was wie ik was; ik was getraumatiseerd en had uitsluitend vanuit overlevingsstrategieën geleefd. Mijn eigen gezonde ik was ondergronds gegaan. Ik heb mijn eigen ‘ik’, mijn eigen identiteit, moeten opdelven. Waar ik voorheen door de meeste coaches en therapeuten werd begeleid op bewustzijn en op mijn gedrag, dus op de symptomen, is IoPT wezenlijk anders.
Door IoPT werd duidelijk welke dynamieken er in mijn onbewuste speelden, die voelbaar zijn in mijn lijf. Dynamieken zoals: alles doen om liefde en aandacht te vinden, om het ongewenst zijn en verlaten te worden niet te voelen, om mijn doodsbange jongetje niet te voelen. Met IoPT kan ik voelen waar ik van mijzelf wegga, niet in mijn kracht sta, ik mijn vitaliteit verlies.
Inmiddels ben ik dankbaar en blij met mijzelf en met mijn leven, precies zoals het is gelopen. Door die ervaringen diep doorleefd te hebben kan ik jou nu begeleiden. 

Sytze is een bijzonder dedicated coach. Mens. Als coach houdt hij niet op mens te zijn. Zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Het belangrijkste wat ik van hem heb geleerd is mijn emoties te aanvaarden, ermee te werken, als integraal deel van mezelf. Letterlijk de tijd te nemen voor mezelf. Mijn lichaam weer te gaan voelen waar het verstard was. Hij voelde of zag in de sessie waar ik klem zat en wist me daar bewust van te maken, het onderwerp werd vaak meteen uitgediept. En dat gaf mij handvatten om een volgende keer zelf ermee verder te kunnen.

Over de werkwijze met de IoPT therapie

IoPT is iets heel anders dan gangbaar is. Het gaat niet uit van symptomen die bestreden moeten worden, maar van vroegkinderlijk ontwikkelingstrauma dat zich in het latere leven herhaalt. De ontwikkelaar van de theorie Prof. Dr. Franz Ruppert onderscheidt daarin de trauma’s van identiteit, van liefde, van seksualiteit, van slachtoffer/dader-dynamieken in relaties. Trauma’s blokkeren een gezonde psychische ontwikkeling en veroorzaken op latere leeftijd symptomen als ziektes, depressie, angsten, het niet in staat zijn gelukkige relaties te onderhouden / hechtingsproblemen, slaapstoornissen en nog veel meer. Je lijf weet wat jouw hoofd vergeet.
Met IoPT ervaar je precies wat de onbewuste redenen zijn waarom je jezelf blokkeert in jouw verlangens. IoPT gaat direct naar jouw kern, je leert jezelf tot in het diepst van jouw kern kennen, wat jouw diepste pijnen zijn en hoe je van daaruit jouw gezonde zelf, jouw gezonde autonome, versterkt. Je integreert hoofd, hart en ziel met jouw lichaam door het te voelen, te zien, te erkennen en te begrijpen; zo is het voor mij -toen en tot nu maar niet langer. Dit geeft rust in jouw systeem, een diep gevoel van “dit ben ik en dit wil ik” en zelfvertrouwen.
Werken in de kern transformeert alles. Zo versterk je jouw eigen identiteit. 

Het was op het prachtige 2018 Wildeman Festival dat ik vaak geraakt werd maar de diepere herkomst van de emoties niet begreep. Sytze heeft me in een korte sessie inzicht gegeven in mijn emotionele geschiedenis, de overlevingsstrategieën die ik ontwikkeld heb, hoe ik mijn weg in het leven gebaand heb en welk gemis en oude pijn zo makkelijk aangeraakt worden. Hij trok een sluier voor mijn ogen weg. Doortastend, liefdevol en professioneel. En zijn ondersteuning verwarde me niet maar bracht rust.

Ervaar zelf de identiteits-opstellingen met de intentie methode

Als je echt iets wilt doorwerken dan is het tijd voor de volgende stap. Omdat ik graag wil dat jij echte stappen zet bied ik je een “niet goed geld terug” traject. Waarom een traject? Je wilt echte stappen, jouw patroon doorgronden en veranderen. Zonder dat je door alles wat in jouw leven gebeurt eigenlijk geen prioriteit op jezelf zet en vergeet dat je iets had besloten anders te gaan doen. Het traject van 6 sessies van 1,5 uur kost € XXX*. Mocht je na de eerste sessie niet verder willen dan krijg je het restant van het traject direct terugbetaald. We gaan gelijk aan het werk met jouw verlangen of intentie; een intake is niet nodig. We gaan niet eindeloos graven in het verleden en jouw levensverhaal vertellen is ook niet nodig; de opstelling laat zien wat jouw dynamiek is.
Jij bepaalt wanneer je de sessies plant. De eerste en laatste sessie zijn in mijn praktijk. De sessies tussen de eerste en laatste zijn naar keuze met videobellen of in mijn praktijk. Dit scheelt jou reiskosten en -tijd. Mijn ervaring is dat videobellen bijna even diepgaand is, even transformerend en bijna hetzelfde persoonlijke contact biedt. 

Als je dit pakket kiest krijgt van mij een paar bonussen:

 1. Voor de eerste sessie krijg je een pakketje t.w.v. € XX met materialen om effectief online te werken. Ook zit er een makkelijk leesbaar boek in dat helder IoPT uiteenzet wat trauma is. En je krijgt een schrijfboekje om jouw eigen reisverslag in te gaan schrijven.
 2. Je kunt gebruik maken van telefonische support van plm. 10 minuten tussen de sessies als ‘noodlijn’ mocht dat nodig zijn.
 3. Je krijgt een emails met expert informatie waarmee je, mocht je dat willen, jezelf kunt voorbereiden op jouw intenties en er thuis mee aan de slag te gaan en je te verdiepen in IoPT. 
 4. Optioneel is verslaglegging voor de werkgever of Arbodienst mogelijk.

Tegemoetkomingen in financiën:

 • Betaling is vooraf of in 3 gelijke delen. 
 • Afhankelijk van jouw zorgverzekering worden de sessies deels vergoed. 
 • Heb je een minimum inkomen? Contacteer mij voor de mogelijkheden.

Ja, boek mijn kennismakingssessie