Werkwijze

KERNZINNEN DIE IN MIJN WERK CENTRAAL STAAN:

– Erkennen wat er is en zonder oordeel zijn (bewustzijn)
– Opnieuw leren voelen; fysiek en emotioneel (gewaarzijn)
– Wat speelt er onder de oppervlakte van emoties en gedrag, wat speelt er écht op de gevoelslaag?

MIJN WERKWIJZE

Zorgvuldigheid, veiligheid, professionaliteit, wederzijds respect en autonomie zijn mijn uitgangspunten.
Ik werk met jou vanuit werkelijk contact. In de sessies ‘luister’ ik naar wat je laat zien, naar wat je zegt en ook naar wat niet gezegd wordt maar wel voelbaar is. Jouw lijf weet de antwoorden.
Ik laat je jouw meer onbewuste processen uit het verleden integreren met de meer bewuste processen uit het heden. Nadien geef ik je tekst en uitleg zodat je jouw ervaringen kunt plaatsen.

DE WERKVORMEN

De werkvormen zijn zowel analytisch als ervaringsgericht. Zoals transactionele analyse, NLP en reflectiemethoden uit de Oosterse filosofieën, met deelpersoonlijkheden plek geven (voice dialogue, gestallt), systemisch werk (familieopstellingen en opstellingen van het verlangen) en daarnaast alles waarvan ik denk dat het zinvol is om in te zetten. Bij mij mag je altijd rekenen op een onverwachte invalshoek en maatwerk.

DE SESSIES
Vooraf.

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis en verkennen we je vraag. Dat betekent waar je last van hebt en waar je naar toe wilt of wat jouw doel is. We gaan meteen aan de slag. Na dit eerste gesprek is het duidelijk of we kunnen samenwerken en weet jij of mijn werkwijze je aanspreekt. Wanneer je ervoor kiest om verder te gaan, ontvangt je een voorstel voor een individueel traject met bijbehorende offerte. Als jij -en i.g.v. coaching jouw organisatie- zich hierin kan vinden gaan we van start.

Het traject.

Mijn ruimte biedt plaats voor het letterlijk ‘ont’-dekken van wat tot dan toe verborgen is; je ervaart en reflecteert wat er in jou leeft. Binnen het grotere thema van jouw hulpvraag werken we in elke sessie aan een concrete actuele vraag die aan het eind is beantwoord. Zelfanalyse is en blijft de basis voor groei en functioneren en daarom maak je na elke sessie een reflectieverslag en soms zal ik je opdrachten meegeven om de inzichten en ervaringen te onderzoeken of toe te passen in je dagelijkse leven.

Na afloop.

De laatste sessie is een afsluitend gesprek langs een vast format waar we terug- en vooruitkijken, je oogst wat je geleerd hebt en hoe je dit verder integreert in je leven en wat er nog te leren is. Door het format wordt de ‘horizontale’ relatie hersteld en kan er echt afscheid worden genomen.
Indien van toepassing volgt ook een gesprek met de leidinggevende en/of HR-verantwoordelijke. We kijken terug en stellen vast wat de zichtbare resultaten zijn, wat gelukt is en wat nog niet, en we kijken vooruit naar wat nog nodig is. 

SNELLE RESULTATEN

Veel vraagstukken kunnen in 6 tot 10 sessies worden opgelost. Omdat de mate van eigen onderzoek grote invloed heeft op de snelheid, werk je tussen de sessies in aan je verslagen en/of opdrachten.

Alle contacten beginnen met een kennismaking.
Klik hier om contact op te nemen.