Over Sytze Wierda

Gelicentieerd internationaal IoPT psychotrauma opleider door Prof. Dr. Franz Ruppert.
Aanbevolen begeleider door Vivian Broughton.

Over Sytze Wierda

Gelicentieerd internationaal IoPT psychotrauma opleider door Prof. Dr. Franz Ruppert.
Aanbevolen begeleider door Vivian Broughton.

Samen met jou zet ik graag stappen waar anderen jou niet verder konden begeleiden of jou niet verder konden leren. Dat doe ik met passie, een open hart, veel kennis en ervaring, permissie en nieuwsgierigheid.

Trauma vormt en vervormt ons leven. De manier waarop we leven, de manier waarop we liefhebben en relaties aangaan. Het tast ons vermogen aan om in het moment te zijn en om in verbinding te zijn. Het laat ons vastzitten.
Door te werken aan onszelf; aan onze eigen gezonde autonomie en identiteit, vinden we verbinding, gelukkige relaties en een vervullend leven.

Als begeleider

… help ik je jouw psychische verwondingen te helen, rust te vinden, jouw leven richting te geven en om gelukkige relaties aan te gaan. Om herhalende patronen te stoppen, een antwoord te vinden op: ‘wie ben ik, werkelijk? Of om je eigen plek in te nemen en/of de tweede levensfase vorm te geven. Mijn eigen reis, mijn ervaringen en mijn opleidingen zet ik in om jou naar jouw kern te brengen, is het nodig diep te ervaren waar jij niet trouw bent aan jouzelf.

Sytze is als een boom die verbonden is met de aarde en symboliseert het leven, beworteling en stabiliteit. Hij ontmoet op ooghoogte, is empathisch en raakt met zijn wijze, evenwichtige en ervaren manier snel de kern van complexe patronen. Zijn begeleiding is oplossingsgericht en doelgericht en is sterk gericht op presence, aanwezigheid. Dat is de essentie van zijn werk. Met zijn warme, hartelijke manier van doen straalt hij veiligheid uit en bevordert hij vertrouwen, acceptatie en liefde voor iemands eigen persoonlijkheid. - Ajla

Als opleider

… is het mijn missie om begeleiders trauma-informed op te leiden. Als begeleiders, therapeuten, sociaal werkers hebben wij een unieke positie. Wij zijn wellicht de eersten die een gezonde relatie kunnen bieden en daarmee heling. Wanneer trauma oplost komt er ruimte voor ‘wij’, voor de gemeenschap.

Ik leer je te kijken naar de oorzaken onder diagnoses en maatschappelijke issues. Je zult merken dat je een werkelijk andere visie gaat krijgen op jezelf, op je relaties en op jouw cliënten. Liefdevoller en met compassie. Met IoPT kun je mensen begeleiden waar anderen niet verder kwamen. Met IoPT is er een antwoord op onze maatschappelijke issues en opgaven.

IoPT Opleider & supervisor; Trauma Therapeut, Persoonlijk Leiderschaps Coach, Relatietherapeut
Ik heb veel doorleefd en ik ben altijd op zoek geweest naar de essentie. Tegelijkertijd heb ik veel overzicht.

Mensen om me heen geven aan dat ik veiligheid uitstraal en rust. Als kind vertelden vriendjes en vriendinnetjes mij hun geheimen en die hield ik dan ook echt voor mezelf. Ik kijk naar de mooie kern van mensen en die probeer ik te versterken. Soms ben ik wat direct.

Ik heb mijn basis gevonden en help jou graag met het vinden van de jouwe
Inmiddels is ook mijn tweede levensfase aangebroken. Veel van wat mijn cliënten doormaken heb ik doorleefd. Zo heb ik veel verlies meegemaakt, geleerd wat rouwen is en hoe dat heelt, een burn-out gehad en twee keer een carrière verandering gemaakt. In mijn rugzak neem ik mee dat ik als kind werd gepest en dat er te hoge verwachtingen waren aan wie ik hoorde te zijn. Dat heeft destijds diepe krassen op mijn ziel gemaakt. Ik heb geleerd om als partner aanwezig te zijn, om transparant te zijn en niet meer om te waaien als het stormt. Juist door mijn levenspad kan ik jou helpen!

Bovenal wil ik een bijdrage leveren aan een inclusieve veilige samenleving.

Zie onderop voor mijn registraties.

Mijn opleidingen
Sinds 2019 gespecialiseerd in Identity oriented Psychotrauma Theory & therapy (IoPT) en sinds 2022 gelicentieerd IoPT opleider.

Opgeleid door Prof.Dr. Franz Ruppert e.a. Ook geschoold in systemisch werk (familie opstellingen) en andere modaliteiten, waaronder behaviourial psychology (NICABM) en Relational Life Therapy.

Wil je al mijn opleidingen en bijscholingen lezen? klik hier.