Wat mijn cliënten over mij zeggen na individuele- en relatiebegeleiding

Coaching & begeleiding met IoPT systemisch werk in Breda en online

Wat mijn cliënten over mij zeggen na individuele- en relatiebegeleiding

Coaching & begeleiding met IoPT systemisch werk in Breda en online

Ik voel me nu rustiger en krachtiger, dichter bij mezelf. - Ireen

Rated 5,0 out of 5

Ruim een half jaar ben ik bij Sytze in therapie geweest. In die tijd is me veel duidelijk geworden over oude stukken die nog niet verwerkt waren en heb ik veel kunnen opruimen. Door doorvoelen en erkenning van wat geweest was, kon ik dit integreren en zo meer thuiskomen bij mezelf. Ik voel me nu rustiger en krachtiger, dichter bij mezelf.

Sytze heb ik ervaren als heel deskundig. Hij was invoelend, warm en empathisch, maar ook sturend, met zachte hand, als dat nodig was. Ik voelde me heel veilig bij hem, waardoor ik ook diepe emoties kon toelaten. Sytze stelde precies de goede vragen om in diepere lagen in mezelf uit te komen. Ik ben heel dankbaar dat ik dit traject bij hem ben aangegaan!

Geverifieerd

Ik voel mij vrijer en opgeruimder, blijer en zekerder. - Paula

Rated 5,0 out of 5

Dank je wel, Sytze dat je een stuk met me hebt meegelopen. Je komt altijd snel tot de kern en begrijpt wat er speelt, hierdoor kon ik niet voor mezelf weglopen en heb ik mooie stappen kunnen maken. Ik heb mezelf beter leren kennen en doorzie nu mijn patronen en kan andere keuzes maken. Het heeft er voor gezorgd dat ik helder zie wat van mij is en wat van de ander. Hierdoor voel ik mij vrijer en opgeruimder, blijer en zekerder.

Geverifieerd

Sytze staat naast je, helpt ervaren wat er al is én helpt ontdekken wat nog ongezien is gebleven. - P.v.d.P.

Rated 5,0 out of 5

Relatieproblemen waren de aanleiding om een traject met Sytze in te gaan. De sessies brachten belangrijke elementen aan het licht die veel duidelijk maakten. Sytze staat als begeleider en ondersteuner naast je, helpt ervaren wat er al is én helpt ontdekken wat nog ongezien is gebleven. Dat doet hij onder andere met behulp van de bewustwording van lichamelijke signalen. Zodoende kan er met de zorgvuldig gevonden puzzelstukjes een richting worden ingeslagen van heling, bevrijding en ontwikkeling.

Geverifieerd

Sytze leerde me iets nieuws; de werkelijkheid achter mijn voelen. - Leonie

Rated 5,0 out of 5

Ik had al heel wat geprobeerd om dat cirkeltje van verdriet, onrust en sombere gedachtes op te lossen; en dan ging het eventjes goed, maar er hoefde maar een kleine of grote verandering te zijn en daar ging ik weer… Sytze leerde me iets nieuws. Voelen, het lichaam voelen, de sensaties, de emoties en de werkelijkheid daarachter. Ik vond en vind het echt nog steeds heel spannend al heeft het al bergen verzet en durf ik steeds meer van mezelf te laten zien aan mezelf en aan mijn omgeving. Ik vertrouw meer en voel meer ruimte om het leven aan te gaan, om aanwezig te blijven en mijn wensen en verlangens voorop te zetten. Het is soms echt nog wel eens moeilijk en ik voel me ook echt nog wel eens alleen, maar ik weet beter wat ik op die momenten nodig heb en ga er al veel sneller doorheen dan een half jaar geleden. Sytze is een fijne begeleider die je helemaal in je waarde laat en tegelijkertijd soms even prikt om je weer wat stappen verder te helpen. Dankjewel voor het proces Sytze en tot snel!

Geverifieerd

Stiltes bij Sytze zijn gebeurtenissen van formaat - P.G.

Rated 5,0 out of 5

Een liefdevolle, maar complexe relatie was aanleiding om bij Sytze aan te kloppen. De gesprekken met en analyses van hem hebben mij helderheid verschaft. Dat deed Sytze door zijn open, compassievolle luisterhouding, zinvolle verbinding tussen theorie en praktijk, milde directheid. En vooral ook door niet te veel te praten. Stiltes bij Sytze zijn gebeurtenissen van formaat. Ik ben hem zeer dankbaar.

Geverifieerd

Ik ben zelfverzekerder over mijn kunnen en liefdevoller naar mijzelf. - B.G.

Rated 5,0 out of 5

Ik kende Sytze al van zijn hulp en advies als relatie therapeut, voordat ik bij hem 1 op 1 sessies ging volgen. Tijdens de relatie therapie heeft Sytze ons erg geholpen omdat hij ons beide enorm kon horen zonder dat wij het gevoel hadden dat ieder van ons verhaal er niet toe deed. We mochten beide zijn en mijn vrouw en ik werden daarbij behandeld alsof we een team waren en elkaar eventjes hierin verloren waren. Iets waarin we bij voorgaande gesprekken bij een andere therapeut tegen aan liepen. Hij durfde zelf ook kwetsbaar te zijn, waardoor we dichter bij het gevoel kwamen. Hij liet ons stilstaan voelen en ervaren, iets waaraan ik veel waarde hecht. Dit stuk was voor mij essentieel, want ik heb al eerder cognitieve therapie gehad waardoor alles met de brein te verklaren is zonder dat ik echt weet wat het echt met mij deed. Ik ben hier erg dankbaar voor want het brengt mij dichter bij mezelf door te durven kijken, zonder oordeel. Vervolgens heb ik ook gekozen voor 1 op 1 therapie bij Sytze. Op het begin was dit confronterend omdat het nu alleen om mij ging. Het voelde onwennig en spannend, maar het heeft mij ook een hoop gebracht. Hij gebruikt fijne tools zoals opstellingen en resonanties, waardoor ik nog dichter bij de kern van mijn gevoel kom. Soms doodeng maar ook enorm leerzaam om te staan of te zitten en te durven voelen. Al met al heeft het mij gebracht om te ervaren, wat is van mij en wat is van een ander en wat mag ik dan bij die ander laten. Iets wat ik meeneem voor in de toekomst. Ik ben zelfverzekerder over mijn kunnen en liefdevoller naar mijzelf. En tegelijkertijd weet ik dat mijn pad nog lang niet uitgewandeld is. Als ik de handvaten weer nodig heb, weet ik Sytze te vinden.

Geverifieerd

Met Sytze kon ik terug gaan naar waar ik zelf niet heen kon; ik heb mijn leven terug. - Gab

Rated 5,0 out of 5

De grote reis naar mezelf en terugvinden wat ik onderweg verloren was. Opgestapelde trauma’s die ik jarenlang in stilte en onaantastbaar mee droeg. Sytze gaf mij de ruimte om vanuit een veilige en open setting terug te gaan naar waar ik zelf niet heen kon. Vanuit overleven naar voelen, aanraken en het verdriet toelaten. In verbinding staan met mijn innerlijke kind, erkenning geven aan dat meisje wat ergens besloot om voorgoed te zwijgen en achter een verstikkend masker probeerde om de wereld te overzien. Het was een verademing om onveroordeeld mijn verhaal te kunnen doen waarbij Sytze steeds weer zorgde voor rust en veiligheid. Nooit kunnen bedenken dat ik aan het einde van deze reis los kon laten wat zo heel erg bij mij hoorde, dwars door alles heen kon gaan en daar vond wat ik zo ontzettend had gemist: mezelf , precies goed zoals ik ben en mag zijn. Een liefdevolle en absoluut waardevolle ervaring die ik ondanks alle tranen, de intens fysieke reacties en worstelingen niet had willen missen! Dank je wel Sytze, voor het mee reizen en je betrokken begeleiding!

Geverifieerd

Sytze heeft mij geleerd om van mezelf te houden, waardoor ik open sta voor liefde van anderen. - Jocelyn

Rated 5,0 out of 5

Toen de relatie tussen mijn vrouw en mij het dieptepunt had bereikt, besloten we om samen naar Sytze te gaan. Niet alleen omdat we elkaar niks meer gunden; vooral omdat we onszelf niets meer gunden. Ik ken Sytze van individuele sessies en vond het spannend om samen met mijn vrouw te komen. Omdat we beide zo verschillend zijn en dus allebei een andere aanpak vergen, wist ik niet of de therapie ging werken. Echter was de aanpak van Sytze heel fijn. Hij wist precies hoe hij mijn stukken moest aanpakken waardoor ik meer ruimte kreeg om mijn verhaal te doen. Juist omdat mijn vrouw hier bij was, kregen we meer begrip voor elkaar. Het verhaal van de ander mocht er zijn. Sytze is een prettige therapeut die je dingen laat inzien en je naar de kern van het probleem brengt. Iemand die je letterlijk stil zet, ruimte geeft om te voelen in plaats van te vertellen. Sytze heeft mij geleerd om van mezelf te houden, waardoor ik open sta voor liefde van andere.

Geverifieerd

Ik heb mij emotioneel en spiritueel kunnen ontwikkelen. - Wilfred

Rated 5,0 out of 5

Ik voelde voornamelijk veiligheid en vertrouwen in alle lagen die  aangestipt zijn door jouw fijne manier van werken. Zowel in groepsverband, opstellingen van verlangen als individueel heb ik mij altijd zeer op mijn gemak en veilig gevoeld. Hierdoor heb ik mij emotioneel en spiritueel kunnen ontwikkelen. In groepsverband ben ik niet alleen maar moest het zelf doen en daar is Sytze een kei in en reikt mij de hand. De rustige en veilige manier waarop dit gebeurde is doorslaggevend voor mij en ik pakte figuurlijk zijn hand. Er is geen goed of fout maar, zijn zonder waarde oordeel, in het werken met Sytze. In de toekomst hoop ik nog nieuwe of oude patronen te ontdekken bij mezelf door jou werkwijze. Dankjewel Sytze!!!!

Geverifieerd

Dat is precies waarvoor ik kom; bij een ander loop ik er omheen en kom ik er mee weg. - Paula

Rated 5,0 out of 5

Eigenlijk ben ik elke keer bang om naar Sytze te gaan juist omdat hij direct naar de kern gaat. Maar dat is precies waarvoor ik kom; bij een ander loop ik er omheen en kom ik er mee weg.

Geverifieerd

Ik heb weer regie gekregen over mijn leven en voel me een stuk vrijer. – Karin

Rated 5,0 out of 5

Na een zware nekoperatie en de daaropvolgende revalidatie liep ik zowel privé als op mijn werk tegen mijn (terugkerende) beperkende overtuigingen aan en ontdekte ik dat ik mijn grenzen niet goed aangeef en bewaak. Hoewel ik soms wat overdonderd werd door de directheid van Sytze, zorgde diezelfde directheid voor inzichten (op diepere lagen) en leerde ik anders kijken naar en omgaan met situaties. Ik heb weer regie over mijn leven en voel me een stuk vrijer.

Geverifieerd

Sytze is een pragmatische (ervarings)coach die me inzicht gaf in de wijze waarop ik de dingen doe zoals ik doe(deed). - Timo

Rated 5,0 out of 5

‘Allemaal leuk en aardig zo’n carrièreswitch, maar hoe pak ik dat aan? Kan ik het wel? Is het nou wel verstandig?’ Met die overpeinzingen klopte ik medio 2018 aan bij Sytze. Ik vind Sytze een pragmatische (ervarings)coach. Hij beschikt over brede kennis op het gebied van coaching en therapie. In die periode kreeg ik meer inzicht in de wijze waarop ik de dingen doe zoals ik doe(deed). Inmiddels sta ik met mijn voeten in de (onderwijs)klei en dat bevalt me uitstekend.

Geverifieerd

Sytze heeft mij uiterst fijngevoelig begeleid en deed mij steeds weer mijn illusie inzien. - Bauke

Rated 5,0 out of 5

In een sessie van een uur heeft Sytze door middel van een korte intake en een uitgebreide opstelling mij uiterst fijngevoelig begeleid. Ik heb daardoor in een situatie waarmee ik al geruime tijd worstel een hele grote stap kunnen maken. Ter plekke en ook in de tijd daarna is mij daardoor weer veel duidelijker geworden over mezelf. En werkt nog steeds door want heeft mij een nieuw sleutelelement over mezelf opgeleverd. Wat mij vooral opviel was het op uiterst respectvolle wijze doorvragen van Sytze en soms ook gewoon het recht voor de raap uitten dat ik een ‘sociaal wenselijk’ antwoord aan het geven was. Steeds weer de illusie die ik (vooral mezelf) voorhield herkende en heel effectief daar doorheen wist te prikken en mij die illusie ook deed inzien. Mijn weerstanden, verdedigingspatronen wist te omzeilen. Deze aanpak heb ik als heel prettig ervaren en heeft mij grote helderheid gebracht in mijn vraagstuk. Sytze, grote dank voor de prettige persoon en doortastende coach die je bent.

Geverifieerd

Sytze trok doortastend, liefdevol en professioneel een sluier voor mijn ogen weg. - Ben

Rated 5,0 out of 5

Het was op het prachtige Wildeman Festival dat ik vaak geraakt werd maar de diepere herkomst van de emoties niet begreep. Sytze heeft me in een korte sessie inzicht gegeven in mijn emotionele geschiedenis, de overlevingsstrategieën die ik ontwikkeld heb, hoe ik mijn weg in het leven gebaand heb en welk gemis en oude pijn zo makkelijk aangeraakt worden. Hij trok een sluier voor mijn ogen weg. Doortastend, liefdevol en professioneel. En zijn ondersteuning verwarde me niet maar bracht rust.

Geverifieerd

Ik voel me nu veel meer de man in mijn relatie; ik zoek minder bevestiging en kom meer voor mijzelf op zonder dat ik anderen tekort doe. - Anton

Rated 5,0 out of 5

Mijn probleem was niet eenduidig. Ondanks dat ik bezig was geweest met persoonlijke ontwikkeling, liep mijn relatie niet lekker en was ik mij niet bewust dat ik veel oud verdriet nooit goed had verwerkt. Ik liep vast. Ik heb mij tot Sytze gewend en we zijn samen een traject ingegaan. Lang niet altijd leuk of makkelijk. En op het moment dat ik klaar dacht te zijn, beleefde ik alsnog een doorbraak. Sytze bedankt, want jij had het geduld om mij te begeleiden voor zolang het nodig was. Ik voel me nu veel meer de man in mijn relatie. Ik zoek minder bevestiging en kom meer voor mijzelf op zonder dat ik anderen tekort doe.

Geverifieerd

Ik voel me nu meer verbonden met mezelf en heb rust over een tot dan toe moeizame relatie gekregen, iets wat me heel veel waard is. - Tony

Rated 5,0 out of 5

Sytze kan ik het best omschrijven als een gepassioneerde, geïnteresseerde coach. Hij zorgt voor een veilige omgeving waardoor ik meteen goed in mijn gevoel kon zitten. Door me in een opstelling te zetten kon ik zicht krijgen op hoe ik reageer en waarom ik dat doe. Door een aantal diepe “aha”-ervaringen heb ik alternatieve strategieën kunnen ontdekken die me helpen om prettigere ervaringen te hebben in de toekomst zonder te blokkeren. Ik voel me nu meer verbonden met mezelf en heb rust over een tot dan toe moeizame relatie gekregen, iets wat me heel veel waard is. Juist door de hele dag te werken samen met Sytze kon ik deze stappen zetten.

Geverifieerd

Sytze houdt als coach niet op mens te zijn; zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. - C.S.

Rated 5,0 out of 5

Sytze is een bijzonder dedicated coach. Mens. Als coach houdt hij niet op mens te zijn. Zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Het belangrijkste wat ik van hem heb geleerd is mijn emoties te aanvaarden, ermee te werken, als integraal deel van mezelf. Letterlijk de tijd te nemen voor mezelf. Mijn lichaam weer te gaan voelen waar het verstard was. Hij voelde of zag in de sessie waar ik klem zat en wist me daar bewust van te maken, het onderwerp werd vaak meteen uitgediept. En dat gaf mij handvatten om een volgende keer zelf ermee verder te kunnen. Ik raad Sytze zeker aan!

Geverifieerd

Jij hebt de kracht om buiten te box te denken en doen, heel direct op situaties in kan spelen. - T.v.d.Z.

Rated 5,0 out of 5

Jij hebt de kracht om buiten te box te denken en doen, heel direct op situaties in kan spelen…dat kan niet iedereen…dat is echt bijzonder, omdat je al heel lang in dit veld actief bent, veel levenservaring hebt en bent wie je bent… en kom je altijd weer verrassend uit de hoek.

Geverifieerd

Sytze kan de vraagstelling snel concreet maken en onverwachte puzzelstukjes tevoorschijn 'toveren'. - Diederik

Rated 5,0 out of 5

Sytze kan de vraagstelling snel concreet maken. Met een to-the-point benadering weet Sytze onverwachte puzzelstukjes tevoorschijn ‘te toveren’. Altijd verrassend!

Geverifieerd

Elke sessie had ik het gevoel dat het precies paste bij dat wat ik nodig had. - Anita

Rated 5,0 out of 5

Ik heb prachtige sessies gehad. Iedere keer liet je mij op een andere manier mezelf ervaren, voelen en ontdekken. En elke sessie had ik het gevoel dat het precies paste bij dat wat ik nodig had. Zoals muzieknoten horen bij een instrument wist jij iedere keer een nieuw inzicht naar boven te halen. Heel prettig en heel natuurlijk. Het was bijzonder om te ervaren en te voelen dat er steeds meer stukjes op hun plaats vielen. Bedankt voor de fijne sessies.

Geverifieerd

Ik heb meer vertrouwen in mijn kunnen; ik heb een groter inzicht gekregen in mijn emoties waardoor er meer stroomt! - E.H.

Rated 5,0 out of 5

Mijn sessies bij Sytze waren en zijn voor mij een bron van inspiratie. Ze zorgden voor een oase van rust, alles laten zijn, en ervaren. Ik heb meer vertrouwen in mijn kunnen. Ik heb een groter inzicht gekregen in mijn emoties en de daaropvolgende reacties, waardoor er meer stroomt! Sytze zag er op toe dat ik geen slachtoffer bleef, maar creëerde een toename van mijn draagkracht door ieders eigen verantwoordelijkheid aan te geven. Sytze heeft naar mijn idee een juiste professionele en persoonlijke balans in zijn manier van handelen. Hierdoor heeft Sytze een zeer toegankelijke houding, waarbij Sytze het vermogen heeft je stil te laten worden, en in het NU brengt. Sytze is flexibel en streeft naar tevredenheid. Hij luistert aandachtig, en selecteert informatie die relevant is om mij een stap vooruit te laten zetten. Hij is iemand die betrokken is bij mijn gevoelswereld, en weet het ook een kader te geven zodat er voor mij overzicht ontstaat op mijn probleem en mijn groeirichting. Daarom beveel ik Sytze aan.

Geverifieerd

Sytze is een coach in optima forma; hij beheerst de kunst van het luisteren en begeleidt je bij het zelf ontdekken. - Wout

Rated 5,0 out of 5

Sytze is een coach in optima forma. Hij beheerst de kunst van het luisteren en begeleidt je bij het zelf ontdekken van patronen, blokkades en valkuilen. Zijn oefeningen en feedback hebben me enorm geholpen om in mijn dagelijks handelen mijn gevoel weer de plaats te geven die het verdient. Ik beveel Sytze van harte aan.

Geverifieerd

De rust en de juist gestelde vragen gaven mij het gevoel "er is iemand die mij begrijpt”. - Anita

Rated 5,0 out of 5

Sytze heb ik leren kennen via de shiatsu praktijk maar al gauw bleken mijn lichamelijke ongemakken een diepere oorzaak te hebben. Omdat ik het gevoel had dat Sytze mij goed begreep ben ik over gestapt naar counseling gesprekken. Deze gesprekken zijn voor mij een hele openbaring geweest. De rust en de juist gestelde vragen die mij steeds weer aan het denken zetten waren voor mij het gevoel “er is iemand die mij begrijpt”. Onze gesprekken liepen vanzelf er zat geen tijdsdruk achter. Er waren veel vragen en op alle vragen kreeg ik [achteraf gezien] een logische verklaring. Sommige vragen hoefde ik niet eens zelf te stellen die had Sytze al voorzien die was steeds een stap vooruit. Het was bijna eng iemand die mij beter kende als ikzelf. En iedere keer als ik buiten stapte voelde ik mij als persoontje groeien. Ik heb nu zoveel tips wijsheid en inzichten gekregen dat ik de hele wereld aan kan. Mocht ik toch nog een keer langs willen komen bij Sytze weet ik zeker dat de deur open staat. Sytze bedankt voor deze persoonlijke reis, steeds begeleidend de goede weg opsturend als een goede vriend.

Geverifieerd

Met een ongelofelijke betrokkenheid professionele afstand houden; heel knap! - C.M.

Rated 5,0 out of 5

Met een ongelofelijke betrokkenheid professionele afstand houden; heel knap! Daardoor blijft mijn probleem van mij; waarvoor ik zelf verantwoordelijkheid en keuzes blijf houden, dat voelt fijn; Ik bepaal wat ik doe.

Geverifieerd

Het trof me dat je zo aanwezig bent met als kenmerk dat je de stilte juist niet vult met gepraat. - I.D.

Rated 5,0 out of 5

Het trof me dat je in je manier van werken zo aanwezig bent, dat voelt heel goed, en met als één van de kenmerken dat je de stilte niet vult met gepraat.

Geverifieerd

Sytze heeft bijgedragen aan het vrijer worden van mijn man waar onze relatie ook van gegroeid is! - Wilma

Rated 5,0 out of 5

Mijn man heeft met regelmaat ongeveer 1 jaar bij Sytze gesprekken gevoerd. Hij ging naar hem toe omdat hij steeds bleef vastlopen in zijn functie en veel stress en frustratie ervoer. Het was hem tot dat moment nog niet gelukt om weg te gaan bij zijn werk, teveel beren op de weg en te bang voor de onzekerheid van het loslaten van het bekende. Met Sytze is hij “op pad” gegaan en dit heeft hem veel vrijer gemaakt, hierdoor heeft hij op een gegeven moment de keuze durven maken voor een carrièreswitch. Iets waar hij al jaren naar verlangde maar nooit durfde. Hij heeft daarvoor zichzelf aan moeten kijken en zichzelf serieus moeten nemen. Dit neemt hij mee in zijn nieuwe baan en neemt hij ook mee in onze relatie. Voor mij, als levenspartner heeft Sytze bijgedragen aan het vrijer worden van mijn man, een grote stap, waar onze relatie ook van gegroeid is!

Geverifieerd

Mijn reis werd er een van transformatie van een zelfbeeld, benaderd vanuit de wereld buiten mij (denken, streven, piekeren, oordelen, profileren, vechten) , naar een waarnemen van de wereld vanuit zelf (zijn, leven, genieten, liefhebben). - M.P.

Rated 5,0 out of 5

Keer op keer een bijzondere ervaring om mee te maken, hoe de sessies door een wederzijds afstemmen vorm krijgen. Sytze is iemand met zeer veel kennis en deskundigheid. Maar juist zijn persoonlijke aanpak, zijn openheid, liefdevolle aandacht en respect voor jou als mens maken dat hij samen met jou de juiste weg weet te bewandelen. Mijn reis begon door een ‘burnout’. Sytze begeleidde me op stukken van mijn weg. Voordat ik met de sessies begon had ik last van diverse lichamelijke klachten en stevige paniekaanvallen. Een lichaam en geest die letterlijk leeg gestreden waren. Door Sytze leerde ik mijn aandacht via mijn lichaam naar binnen richten, weerstand of blokkades los te laten en me zo terug te brengen bij de kracht van mezelf, energie weer laten stromen, waardoor de balans kon ontstaan. Mijn reis werd er een van transformatie van mijn zelfbeeld, benaderd vanuit de wereld buiten mij (denken, streven, piekeren, oordelen, profileren, vechten) , naar een waarnemen van de wereld vanuit zelf (zijn, leven, genieten, liefhebben). Een onbetaalbaar bewustzijn dat mede door Sytze tot stand is gekomen! Op de momenten dat het nodig is om aan dit bewustzijn herinnerd te worden bezoek ik Sytze.

Geverifieerd

Wil jij dit ook ervaren? Ben je benieuwd wat jij over mij zou schrijven?

Klik hier om contact op te laten nemen.