In het artikel Franz Ruppert over IoPT en de intentie methode vertelt Ruppert over de manier waarop het proces van de ‘zelfresonanties’ gaat. Wat je als vraagsteller doet en wanneer. Een paar zaken worden niet of nauwelijks genoemd.
Allereerst; hoe kom je tot jouw verlangen of intentie? Hoe deel je jouw zin van verlangen op in delen?
In het artikel andere gaat over de innerlijke houding tijdens het proces.

Over het verlangen of intentie

De IoPT methode valt en staat met jouw verlangen. In het Duits zit het woord “Anliegen” tussen “zorg”, “nood” en “intentie” ,”verlangen” in. Het is iets wat je nodig hebt of wenst en wat je nog niet hebt kunnen bereiken. Er is iets in je wat het blokkeert.

Het werken met jouw intentie maakt dat je weet waar je naar toe wilt en dat zichtbaar wordt waar je jezelf tegenhoudt. Het heeft ook als voordeel dat jij jezelf traint in het nemen van autonomie en ik niet invul wat jij nodig hebt.
Uiteraard begeleid ik je in het zichtbaar maken waar je tegenaan loopt wanneer je het zelf even niet weet.

Toen ik zelf begon resonanties te doen wist ik niet goed wat nu verlangens waren. Kwam ik met grote wensen en mooie volzinnen omdat ik het idee had dat ik echte stappen moest zetten. Dat het wel ‘goed’ moest zijn. Daarom dat ik “anliegen” wil verduidelijken.

Hoe een intentie of verlangen bewust te maken?

Een intentie kan voor jou een zin zijn in elke taal die voor jou relevant is of een verzameling losse woorden woorden. Het kan een statement zijn, een onderzoek (vraag) of een ‘richting’ zijn.
Voorbeelden van -talige- intenties met verschillende lading zouden kunnen zijn:

  • Waarom wil ik niet gaan slapen?
  • Ik wil de oorzaak van mijn ziekte voelen
  • Ik wil niet meer ziek zijn
  • Ik buikpijn mama
  • Ik

Je hoeft niet eens meer een zin te maken.

En wat jouw verlangen ook is, ik kan er niets over zeggen. Wanneer ik jou zou vertellen wat een goede vraag voor jou is zou ik hetzelfde doen als je vroeger als kind hebt ervaren. Ik zou doen alsof ik jou beter weet dan jij jijzelf kent. Ik zou je terugbrengen in het zogenoemde symbiose trauma.

Het werken met maximaal 3 elementen.

Uit jouw intentie kies je maximaal 3 elementen waarbij een woord of een leesteken een element is. Vanaf oktober 2022 is “ik” een verplicht woord binnen de 3 woorden.

Laten we als voorbeeld nemen de zin “Waarom wil ik niet gaan slapen?”. Dit zijn 7 elementen inclusief leesteken.

Je kiest woorden of delen die voor jou van belang zijn. Belangrijk is dat jij ‘lading’ voelt bij jouw verlangen. En je mag met minder dan 3 elementen werken. Zo begeleid ik weleens met 1 woord of teken en dat kan bijzonder diep gaan.

Hoe langer de zin hoe meer verwarring er komt; hoe minder jij jezelf zet tot een keuze: waar gaat het mij werkelijk om?
Bedenk eens waar het jou om gaat en welke elementen je kiest als jouw intentie zou zijn: “Wat is mij overkomen dat ik nog altijd angst voel als ik mij in liefdevolle zorg open?”.