Dit weekend mocht ik 2 dagen Tore Kval uit Noorwegen meemaken. Zijn speciale manier om met IoPT te werken fascineert mij. Tore is precies als een laser en de resonanties zijn doorgaans heel kort omdat dan al de essentie is blootgelegd voor de vraagsteller.

Het lijkt dat de essentie is dat hij direct kijkt naar waar gezonde delen zijn en de vraagsteller daarmee laat communiceren. Dus geen afleiding en verwarring door ons bezig te houden met overlevingsstrategieën. Door de vragen die hij de vraagsteller laat stellen is binnen no time helder wat de crux is. Daarmee zijn de intentie opstellingen impactvol en transformerend.

Daar waar IoPT draait om autonomie en Franz Ruppert de vraagsteller zelf zijn eigen opstelling laat begeleiden, lijkt het dat Tore regie overneemt. Tegelijkertijd, in mijn ervaring, zijn veel mensen, zeker in het begin, nog niet zo bedreven in het voelen en onderscheid maken tussen de verschillende delen. De manier van werken van Tore ondervangt dit.

Als groep hebben we gevraagd of Tore meer naar Nederland wil komen voor meer onderricht, ook theoretisch. Ik ben dankbaar van dit soort heldere geesten te mogen leren.