(function(e,t,o,n,p,r,i){e.visitorGlobalObjectAlias=n;e[e.visitorGlobalObjectAlias]=e[e.visitorGlobalObjectAlias]||function(){(e[e.visitorGlobalObjectAlias].q=e[e.visitorGlobalObjectAlias].q||[]).push(arguments)};e[e.visitorGlobalObjectAlias].l=(new Date).getTime();r=t.createElement("script");r.data-privacy-src=o;r.async=true;i=t.getElementsByTagName("script")[0];i.parentNode.insertBefore(r,i)})(window,document,"https://diffuser-cdn.app-us1.com/diffuser/diffuser.js","vgo"); vgo('setAccount', '251720609'); vgo('setTrackByDefault', true); vgo('process');
Relatietherapie nabij Rotterdam2024-09-21T18:31:58+02:00

Relatietherapie nabij Rotterdam

Gelukkige relaties met “het nieuwe relateren”.

Relatietherapie nabij Rotterdam

Gelukkige relaties met "het nieuwe relateren".

De kwaliteit van ons leven wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van onze relaties.

Omgekeerd, ongezonde relaties maken ons psychisch en fysiek ziek. Iedere relatie, ook een werkrelatie, is een ontmoeting met jezelf met de mogelijkheid te groeien.
Relatietherapie Rotterdam gaat uit van “het nieuwe relateren”. Kies voor verdieping omdat je weet dat het anders kan.

NB: Ook voor een evenwichtige relatie met ouders of kinderen. En bij problemen met collega's, leidinggevenden, klanten of andere zakelijke relaties.

De relatie met jouw partner

Een gezonde relatie is een voedende en veilige omgeving voor gezamenlijke en persoonlijke groei. In een gezonde relatie voel je verbinding en er is een goede balans tussen nabijheid en autonomie. Een gezonde relatie is gelijkwaardig, er is respect en er heerst rust. Je bent ondersteunend naar elkaar, toegankelijk en betrokken. Een relatie hoort veilig te voelen.

“Intimiteit is niet iets wat je hebt, het is iets dat je doet.” (Terry Real)

In een partnerrelatie zoek je naar intimiteit, naar verbinding. Intimiteit wordt transformerend als je de ander helemaal kent en volledig accepteert zonder oordeel; er wederzijdse complete kwetsbaarheid is en complete transparantie. Sensualiteit en seksualiteit wordt dan helend. Intimiteit is iets totaal anders dan vervloeien.

De realiteit is dat veel stellen het moeilijk vinden een relatie in stand te houden, elkaar niet begrijpen, twijfelen om door te gaan. Of juist scheidingsangst hebben. Waar veel heftige dynamiek is of waar één investeert in een ongezonde relatie, waar partners samenleven als broer en zus. Waar een affaire is of vreemdgaan.

Ontdek met de relatiebegeleiding welke patronen jullie relatie heeft, welke dynamiek jij meebrengt en hoe jullie samen de relatie kunnen verbeteren.

De kern van ongelukkige relaties

Hoe wij relateren heeft in belangrijke mate van doen met hoe het ooit thuis was. In deze periode ontstaan zgn. bindingspatronen. Deze neem je mee naar elke volgende relatie en spelen net zo door in onze werkrelaties als die met onze partner, ouders en kinderen. In alles wat je zelf niet hebt verwerkt word je gespiegeld door de ander.

You don’t have relationship problems. You have unresolved childhood problems that are disguising themselves as relationship problems. (Raz Soos)

Signalen van bindingspatronen waar relatiecoaching nodig is:

- als je jezelf terugtrekt als het spannend wordt of juist gaat ‘vechten’.
- als je bindingsangst of verlatingsangst hebt.
- als je voor de ander zorgt maar zelf niet ‘thuis’ bent.
- als er machtsverhoudingen binnen de relatie zijn of anderszins een moeilijke relatie is
- als je vervloeit met de ander en niet meer helder bent wat voor jou goed is
- als je je altijd alleen of eenzaam voelt of juist geborgenheid zoekt in een partner of doorlopend ‘nieuwe uitdagingen’ zoekt.
- als je een affaire hebt of ermee geconfronteerd wordt

Het nieuwe relateren gaat over trauma bewust zijn.

Het nieuwe relateren laat je bewust zijn van een diepere laag, meestal verborgen, wanneer een relatie niet meer stroomt of wanneer er conflicten zijn. En dus zijn er 2 lagen in de relatietherapie: het werken aan hoe jullie samen relateren, elk voor zich, en het werken aan onderliggende trauma’s van één of beiden.

Werkwijze

Ik begeleid naar gezonde relaties en leer hoe jullie op een andere manier kunnen kijken naar relaties. In een aantal sessies leren jullie de dynamieken te doorzien en te doorvoelen. Ik breng ieder naar de essentie van wat ooit ieders patronen en overtuigingen heeft veroorzaakt en wat het veroorzaakt in de huidige relatie. Daarmee verandert alles. In de partnerrelatie leren jullie elkaars dynamieken te herkennen en er op een constructieve manier mee om te gaan. Ik geef expliciet psycho-educatie en stuur op ontwikkelen van nieuwe patronen.

De IoPT intentie methode en RLT

Ik werk hoofdzakelijk met het gedachtengoed van de IoPT traumatheorie en met de RLT relational life theorie. IoPT is voor mij de snelste en meest diepgaande methode die ik ken om te komen tot regie over je eigen leven in handen te nemen, gelukkige relaties en een vervullend leven. Het toont ons waarom we reageren of blokkeren zoals we doen en via de Intentie Methode geeft het richting om het anders te doen, hoe we eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap kunnen nemen. Met RLT wordt de focus op het relateren gelegd.

Wat zeggen mijn klanten?

Sytze staat naast je, helpt ervaren wat er al is én helpt ontdekken wat nog ongezien is gebleven. - P.v.d.P.

Geverifieerd

Stiltes bij Sytze zijn gebeurtenissen van formaat - P.G.

Geverifieerd

Ik ben zelfverzekerder over mijn kunnen en liefdevoller naar mijzelf. - B.G.

Geverifieerd

Sytze heeft mij geleerd om van mezelf te houden, waardoor ik open sta voor liefde van anderen. - Jocelyn

Geverifieerd

Soms is het nodig individueel te werken.

Anders dan in individuele therapie gaat het hier om relationeel bekwaam te worden. Intimiteit is een relationele oefening. En dus start iedere relatie bij jouzelf.

Wanneer je jouw eigen angsten kent ben je een stuk betrouwbaarder. (Robert Augustus Masters)

Een gezonde werkrelatie of partnerrelatie heeft nodig dat jij weet wie jij bent, wat jouw verlangens en grenzen zijn, dat er vertrouwen is, dat je weet en begrijpt wat de triggers zijn van jouzelf en van de ander, dat je in het hier en nu blijft en met respect naar de ander bent. Wanneer je op deze manier gezond autonoom bent heb je zelfvertrouwen en kun je jouw eigen emoties reguleren en omgaan met de emoties en reacties van anderen. Je staat in contact met je gevoel en je bent in staat om van daaruit contact te maken met de ander. Daardoor sta je gelijkwaardig in een relatie en kun je gezonde keuzes maken voor jezelf die respectvol is voor jou en de ander.

Als je echt iets wilt veranderen dan is het tijd voor de volgende stap.

Jullie willen echte stappen maken, jullie patroon doorgronden en veranderen. Er staat veel op spel; jullie relatie, misschien kinderen, vrienden, financiën? Daarom dat ik met jullie een traject in ga. Het begint met een kennismaking in een eerste sessie.

Laat mij jullie helpen

Kwaliteit en professionaliteit staan bij mij voorop. Na de eerste sessie weten jullie of jullie met mij verder willen omdat werken met mij jullie iets brengt.
Al na de eerste sessie zullen jullie inzichten hebben gekregen en de eerste stappen hebben gezet. Je zult merken dat er een open sfeer is waarin  gevoelige zaken kunnen worden benoemd.

Hoe ziet een traject eruit?

Iedere relatie uniek; iedereen reageert verschillend. Ieder traject is daarom maatwerk. Er zijn wel een aantal uitgangspunten:

  • Sessies duren plm. 2 uur.
  • De intake duurt soms een half uur langer.
  • De eerste sessie is een kennismaking en we gaan gelijk aan het werk.
  • De eerste paar sessies zijn ongeveer twee- tot driewekelijks tot het moment dat gezamenlijk wordt besloten dat een groter interval mogelijk is. Dit zijn de meest kritieke weken.
  • Ik loop plm 6 maanden met jullie mee.
  • Na elke sessie werkt ieder aan zijn reisverslag en evt. huiswerkopdrachten. Ieder krijgt een schrijfboekje om zijn eigen reisverslag in te schrijven.
  • Tijdens de laatste sessie kijken we terug en vooruit; jullie oogsten wat geleerd is en benoemen hoe dit verder te integreren in ieders leven en wat er nog te leren is. We sluiten deze eerste periode dus echt af. Daarna kunnen jullie besluiten door te gaan.
  • Je hebt recht op telefonische support van plm. 10 minuten tussen de sessies als ‘hulplijn’ mocht dat nodig zijn als er veel naar boven komt.
    ** Let op; ik ben geen crisisdienst! **

Veel gestelde vragen (FAQ)

Verzoek Klantgegevens2023-09-13T23:08:29+02:00
Verzoek om intakeformulier in te vullen (relatie)2023-08-01T11:05:57+02:00
Dit is alleen zichtbaar als je ingelogd bent.

Over Sytze, IoPT psychotrauma practitioner: been there, done that

Lang heb ik geworsteld met relaties; ik was een buitenstaander. Pas later begreep ik dat dit de afstand was die ik in mijzelf had en overal mee naar toe nam. Tot ik begin jaren 2000 een burnout kreeg en ik erachter kwam dat ik was vastgelopen in mijzelf, in mijn werk en mijn relatie. Ik was geworden precies zoals mijn ouders mij voordeden.

Pas nadat ik in aanraking kwam met IoPT en ik de signalen van vroegkinderlijk hechtingstrauma op mijzelf toepaste kon ik zien en begrijpen waarom ik was wie ik was. Ik was getraumatiseerd en had uitsluitend vanuit overlevingsstrategieën geleefd. Mijn eigen gezonde ik was ondergronds gegaan. Met IoPT heb ik mijn eigen ‘ik’, mijn eigen identiteit, moeten opdelven - en nog steeds. Door die ervaringen diep doorleefd te hebben kan ik jou nu begeleiden.

Inmiddels ben ik dankbaar en blij met mijzelf en met mijn leven, precies zoals het is gelopen. Met vervullende relaties met mijn partner, kinderen en vrienden en met gezonde werkrelaties.

Ga naar de bovenkant