(function(e,t,o,n,p,r,i){e.visitorGlobalObjectAlias=n;e[e.visitorGlobalObjectAlias]=e[e.visitorGlobalObjectAlias]||function(){(e[e.visitorGlobalObjectAlias].q=e[e.visitorGlobalObjectAlias].q||[]).push(arguments)};e[e.visitorGlobalObjectAlias].l=(new Date).getTime();r=t.createElement("script");r.data-privacy-src=o;r.async=true;i=t.getElementsByTagName("script")[0];i.parentNode.insertBefore(r,i)})(window,document,"https://diffuser-cdn.app-us1.com/diffuser/diffuser.js","vgo"); vgo('setAccount', '251720609'); vgo('setTrackByDefault', true); vgo('process');
Traumaverwerking sp2023-09-11T20:15:50+02:00

Traumatherapie en traumaverwerking

Voor het verwerken van een traumatische gebeurtenis, een eind aan herhalende patronen, een antwoord op: ‘wie ben ik, werkelijk?’, kortom: leven of overleven?

Traumatherapie en traumaverwerking

Voor het verwerken van een traumatische gebeurtenis, een eind aan herhalende patronen, een antwoord op: 'wie ben ik, werkelijk?', kortom: leven of overleven?

Je bent op zoek naar hulp. Je dreigt vast te lopen of bent al vastgelopen. Misschien in je relatie, in een depressie of burnout. Daarvoor is traumatherapie of traumaverwerking heel geschikt.

Ik bied therapeutische begeleiding bij het vinden van jouw antwoord op levensvragen zoals:

  • Het verwerken van jouw trauma, waaronder dat van seksueel misbruik of van een destructieve partner- of ouderrelatie,
  • Het verwerken van rouw en verlies,
  • Het onderhouden van gelukkige en vervullende relaties,
  • Het krijgen van zelfvertrouwen,
  • Het ontdekken van jouw gevoelswereld en die kunnen uitspreken,
  • Jouw zingeving in het leven hervinden,
  • Jezelf niet meer weggegeven en goed kunnen begrenzen.

Je wilt gewoon gelukkig zijn.

Onze afkomst bepaalt met welke succesvolle of beperkende patronen en identificaties we ons volwassen leven instappen. Deze eigen wijze neem je mee in relaties op het werk en privé, het bepaalt hoe je richting geeft aan jouw leven. Ik ben ervaren in het begeleiden en grotendeels ervaringsdeskundig op deze gebieden; daarom kan ik jou begeleiden.

Ik heb weer regie gekregen over mijn leven en voel me een stuk vrijer. – Karin

Inner-Tree loPT traumatherapie begeleidt o.a. bij het volgende:

  • Gezonde autonomie, Ruimte & begrenzen, Woede en boosheid, Uiten van gevoelens & behoeften, Verlangen, Macht & onmacht, Persoonlijk leiderschap, Balans werk & privé
  • Angsten, Paniek, PTSS, Chronische stress, Perfectionisme
  • Contact & verbinding, Communicatie, Eenzaamheid & ontheemding, Partnerrelaties, Samenwerkingsproblemen, Ouder & kind relatie, Schuld & schaamte
  • Fysiek & belichaming, Gewaarzijn, (geschonden) Seksualiteit, (emotioneel) Gewelddadige relaties, Hechting & binding, Verlatings- & bindingsangst,
  • Rouw, Verlies, Ontrouw in de relatie, Haat
  • Zelfvertrouwen, Zelfwaardering, Zingeving, Kwetsbaarheid, Innerlijke criticus
  • Zinloosheid, Wanhoop, Depressie
  • Ziekte & gezondheid, Lichamelijke klachten & SOLK, Burn-out & Bore-out, Slaapverstoring

Met de loPT intentie methode traumatherapie ontdek jij

nieuwe kanten en levenskracht in jouzelf vindt, oude angsten oplost en ontwikkel jij jouw eigen identiteit. Diepgaand en transformerend. Zodat je met minder moeite en meer voldoening middenin het leven staat.

Sytze heeft mij uiterst fijngevoelig begeleid en deed mij steeds weer mijn illusie inzien. - Bauke

In een sessie van een uur heeft Sytze door middel van een korte intake en een uitgebreide opstelling mij uiterst fijngevoelig begeleid. Ik heb daardoor in een situatie waarmee ik al geruime tijd worstel een hele grote stap kunnen maken. Ter plekke en ook in de tijd daarna is mij daardoor weer veel duidelijker geworden over mezelf. En werkt nog steeds door want heeft mij een nieuw sleutelelement over mezelf opgeleverd. Wat mij vooral opviel was het op uiterst respectvolle wijze doorvragen van Sytze en soms ook gewoon het recht voor de raap uitten dat ik een ‘sociaal wenselijk’ antwoord aan het geven was. Steeds weer de illusie die ik (vooral mezelf) voorhield herkende en heel effectief daar doorheen wist te prikken en mij die illusie ook deed inzien. Mijn weerstanden, verdedigingspatronen wist te omzeilen. Deze aanpak heb ik als heel prettig ervaren en heeft mij grote helderheid gebracht in mijn vraagstuk. Sytze, grote dank voor de prettige persoon en doortastende coach die je bent.

IoPT is wezenlijk anders

Door IoPT werd duidelijk welke dynamieken er in mijn onbewuste speelden, die voelbaar zijn in mijn lijf. Dynamieken zoals: alles doen om liefde en aandacht te vinden, om het ongewenst zijn en verlaten te worden niet te voelen, om mijn doodsbange jongetje niet te voelen. Met IoPT kan ik voelen waar ik van mijzelf wegga, niet in mijn kracht sta, ik mijn vitaliteit verlies.

Wat speelt er bij jou?

Over Sytze, IoPT psychotrauma practitioner: been there, done that

Lang heb ik geleefd in de illusie dat ik uit een rolmodel gezin kom. Leefde ik met de illusie dat tijd alles heelt, dat ‘doorgaan’ de beste manier was om te dealen met innerlijk conflict, onrust en leegte. Tot ik begin jaren 2000 een burnout kreeg en ik erachter kwam dat ik was vastgelopen in mijzelf, in mijn werk en mijn relatie. Ik was geworden precies zoals mijn ouders mij wilden zien.

Pas nadat ik in aanraking kwam met IoPT en ik de signalen van vroegkinderlijk hechtingstrauma op mijzelf toepaste kon ik zien en begrijpen waarom ik was wie ik was; ik was getraumatiseerd en had uitsluitend vanuit overlevingsstrategieën geleefd. Mijn eigen gezonde ik was ondergronds gegaan. Ik heb mijn eigen ‘ik’, mijn eigen identiteit, moeten opdelven. Waar ik voorheen door de meeste coaches en therapeuten werd begeleid op bewustzijn en op mijn gedrag, dus op de symptomen, is IoPT wezenlijk anders.

Inmiddels ben ik dankbaar en blij met mijzelf en met mijn leven, precies zoals het is gelopen. Door die ervaringen diep doorleefd te hebben kan ik jou nu begeleiden.

Sytze houdt als coach niet op mens te zijn; zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. – C.S.
 
Sytze is een bijzonder dedicated coach. Mens. Als coach houdt hij niet op mens te zijn. Zonder hem had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. Het belangrijkste wat ik van hem heb geleerd is mijn emoties te aanvaarden, ermee te werken, als integraal deel van mezelf. Letterlijk de tijd te nemen voor mezelf. Mijn lichaam weer te gaan voelen waar het verstard was. Hij voelde of zag in de sessie waar ik klem zat en wist me daar bewust van te maken, het onderwerp werd vaak meteen uitgediept. En dat gaf mij handvatten om een volgende keer zelf ermee verder te kunnen. Ik raad Sytze zeker aan!

Gesplitste psyche model Franz Ruppert

Over de werkwijze met de IoPT therapie

IoPT is iets heel anders dan gangbaar is. Het gaat niet uit van symptomen die bestreden moeten worden, maar van vroegkinderlijk ontwikkelingstrauma dat zich in het latere leven herhaalt. De ontwikkelaar van de theorie Prof. Dr. Franz Ruppert onderscheidt daarin de trauma’s van identiteit, van liefde, van seksualiteit, van slachtoffer/dader-dynamieken in relaties.
Trauma’s blokkeren een gezonde psychische ontwikkeling en veroorzaken op latere leeftijd symptomen als ziektes, depressie, angsten, het niet in staat zijn gelukkige relaties te onderhouden / hechtingsproblemen, slaapstoornissen en nog veel meer. Je lijf weet wat jouw hoofd vergeet.

Met IoPT ervaar je precies wat de onbewuste redenen zijn waarom je jezelf blokkeert in jouw verlangens. IoPT gaat direct naar jouw kern, je leert jezelf tot in het diepst van jouw kern kennen, wat jouw diepste pijnen zijn en hoe je van daaruit jouw gezonde zelf, jouw gezonde autonome, versterkt. Je integreert hoofd, hart en ziel met jouw lichaam door het te voelen, te zien, te erkennen en te begrijpen; zo is het voor mij -toen en tot nu maar niet langer. Dit geeft rust in jouw systeem, een diep gevoel van “dit ben ik en dit wil ik” en zelfvertrouwen.

Werken in de kern transformeert alles. Zo versterk je jouw eigen identiteit.

Ik voel me nu veel meer de man in mijn relatie; ik zoek minder bevestiging en kom meer voor mijzelf op zonder dat ik anderen tekort doe. – Anton
 
Mijn probleem was niet eenduidig. Ondanks dat ik bezig was geweest met persoonlijke ontwikkeling, liep mijn relatie niet lekker en was ik mij niet bewust dat ik veel oud verdriet nooit goed had verwerkt. Ik liep vast.
Ik heb mij tot Sytze gewend en we zijn samen een traject ingegaan. Lang niet altijd leuk of makkelijk. En op het moment dat ik klaar dacht te zijn, beleefde ik alsnog een doorbraak. Sytze bedankt, want jij had het geduld om mij te begeleiden voor zolang het nodig was.
Ik voel me nu veel meer de man in mijn relatie. Ik zoek minder bevestiging en kom meer voor mijzelf op zonder dat ik anderen tekort doe.

Als je echt iets wilt veranderen dan is het tijd voor de volgende stap.

Kwaliteit en professionaliteit staan bij mij voorop. Om dat te onderstrepen kun je na de eerste keer bepalen of werken met mij jou iets brengt.

Het is tijd.

Bereik merkbare verandering in jouw relatie en daarmee in jouw levensgeluk.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Informed Consent – waarom?2023-02-21T21:16:26+01:00

Voor de eerste afspraak ontvang je van mij een zogenoemd Informed Consent per email. Het informed Consent is onderdeel van de praktijkcode van de VIV. Het dient altijd voor of tijdens de eerste afspraak te worden gelezen en/of ondertekend. Wanneer het niet is ondertekend en je komt wel op de afspraak dan wordt je geacht met de inhoud akkoord te zijn.

“Het informed consent is een ondertekende verklaring van de cliënt, die daarmee aangeeft volledig geïnformeerd te zijn en akkoord gaat met de voorgestelde behandelingen en rechten verkregen uit de behandeling. Daarbij dient het voor de cliënt duidelijk te zijn wat de behandelwijze is. De cliënt heeft daarmee, juridisch gezien, op basis van goede en volledige informatieverstrekking een besluit genomen.

De Wkkgz, zorgverzekeraars alsmede andere semi- en overheidsinstanties en onze verzekeringsmaatschappij van de beroeps/bedrijfs-aansprakelijkheids-verzekering onderschrijven het belang van het informed consent. De professionaliteit van de VIV en de behandelaar wordt daarmee bevestigd.”

Cookies2023-02-21T21:16:05+01:00

Wat is een cookie?

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Delen op socciale netwerken

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook.

Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

“De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.”

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens.

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.”

“Meer informatie over cookies?

Op de volgende websites kan je meer informatie over cookies vinden:
Cookierecht.nl
Consumentenbond: “Wat zijn cookies?
Consumentenbond: “Waarvoor dienen cookies?
Consumentenbond: “Cookies verwijderen
Consumentenbond: “Cookies uitschakelen
Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising””

Beroepscode2023-02-21T21:15:58+01:00

Ik voldoe aan de beroepscode van de VIV die op de website van de VIV te lezen is.

Informed Consent – (trauma-)therapie traject2023-02-21T21:15:51+01:00

Voor de eerste afspraak krijg je een zgn. informed consent toegestuurd.
Hierin staan een aantal zaken, zoals dat ik bij een beroepsvereniging en klachtencommissie ben aangesloten, dat ik dossierplicht heb en aan de AVG voldoe en zo nog een aantal zaken. Wanneer je komt word je geacht ermee te hebben ingestemd.

Werkwijze2023-02-21T21:14:15+01:00

Mijn werkwijze kenmerkt zich door ervaringsgericht te werken. Ik leer jou een nieuwe manier van kijken naar én communiceren met jezelf. Een nieuwe manier van zelfonderzoek en een nieuwe manier van zelfbewustzijn. Het startpunt hierbij is altijd jouw concrete vraag. Dit is een verlangen, intentie of het antwoord op de vraag wat jij werkelijk wilt. Hierbij staat jouw autonomie voor mij centraal; jij bepaalt jouw persoonlijke ontwikkeling.

Ik werk vooral met IoPT* en de intentie methode (ook bekend als Interactieve Zelf Resonanties / Opstellen van Verlangen). Het denken vanuit vroegkinderlijk hechtingstrauma m.b.v. IoPT heeft mij sterk beïnvloed. Met IoPT heb ik een methode en theorie gevonden die werkelijk ons gedrag kan verklaren. Met IoPT kom ik direct tot jouw essentie en begeleid ik jouw transformatie. Het heeft de snelste, meest diepgaande en blijvende werking die ik ken om te transformeren.
*IoPT staat voor Identiteitsgeoriënteerde psychotrauma theorie en therapie.

Met de intentie methode breng jij jouw verlangen of intentie in. Jij ontdekt waar je trouw bent aan jezelf, waar je in de aanpassing zit of waar jij jouw traumapijn voelt. Jouw lijf weet de antwoorden van wat jij niet (meer) bewust weet. Onder mijn begeleiding integreer je jouw meer onbewuste processen uit jouw jonge kinderjaren met de meer bewuste processen uit het heden. Zo kun je op het diepste niveau transformeren waardoor alles verandert.

Ik ‘luister’ naar wat jij laat zien, naar wat je zegt en vooral naar wat voelbaar is. Want de vorming van ooit is bepalend voor wat er nu gebeurt. Ik geef je tekst en uitleg over jouw patronen zodat je jouw ervaringen kunt plaatsen en dingen anders kunt gaan doen. Je leert te erkennen wat er is zonder oordeel (bewustzijn), fysiek en emotioneel te doorvoelen (gewaarzijn) en je leert écht in verbinding te zijn met wat speelt op de gevoelslaag (intimiteit, deep contact). Zo ga je elke sessie naar huis met een nieuw besef.

Wil jij mijn werkwijze écht ervaren? Je bent welkom in de groepen (introductie workshops, supervisie jaargroep).
Je bent ook welkom voor een individuele afspraak zodat we een-op-een kunnen werken aan jouw thema’s.

Doorgaans zijn 7 sessies, inclusief de eerste, voldoende voor een grote innerlijke transformatie. Een intake is niet nodig.

Hoeveel sessie zijn nodig?2023-02-21T21:13:50+01:00

Doorgaans zijn 7 sessies, inclusief de eerste, voldoende voor een grote innerlijke transformatie.
Een intake is niet nodig.

Met Identiteitsgeoriënteerde psychotrauma theorie en therapie (IoPT) heb ik de snelste, meest diepgaande methode en theorie met blijvende werking gevonden. Met IoPT kom je direct tot jouw essentie en begeleid ik jouw transformatie.

Losse sessies of een traject?2023-02-21T21:13:41+01:00

Wanneer je een vraag hebt en besluit er iets aan te doen, als je tegen een terugkerend patroon aanloopt, dan weet je dat je tegen iets hardnekkigs aanloopt. Anders had je zelf al veranderd toch?

Bij dit soort vragen is het vanzelfsprekend dat je niet in 1 sessie je inzicht hebt verworven, je bewustzijn hebt hoe je het doet en jouw nieuwe manier hebt geïntegreerd. Niet zelden komen, nadat de meest prangende ‘symptomen’ zijn onderzocht, de thema’s boven waar het echt om gaat. De echte transformatie zit in het hiermee werken.

Daarom dat ik werk met korte trajecten van 7 sessies waarin een eerste sessie om te ervaren of onze samenwerking werkt voor jou, 5 of 6 vervolgsessies en een afsluiting.

Eenmalige sessies zijn ook mogelijk. Bijvoorbeeld een vraag als “waarom kan ik niet slapen als ik een groot contract moet ondertekenen?” kan worden uitgelegd als een coachingsvraag voor 1 sessie. Natuurlijk kan het dieperliggende patroon ook worden gezien in welk geval een traject meer passend is.

Waarom is IoPT nog zo onbekend?2023-01-06T19:52:02+01:00

Pas sinds de laatste 20 jaar is er aandacht voor trauma gekomen in de psychologie en neurobiologie. Prof. Dr. Franz Ruppert (München) is een van de voortrekkers. Hij heeft in 2004 de basis gelegd van Opstellingen op basis van Meergenerationele PsychoTraumatologie (OMPT) maar heeft de methode verdiept en verfijnd naar Identity oriented Psychotrauma Theorie en therapie (IoPT).

Deze term wordt internationaal gebruikt en is gebaseerd op kennis en inzichten vanuit de hechtingstheorie, de psychotraumatologie en het systemisch werk. Vanaf begin 2017 is de focus van de methodiek helemaal op de vraaginbrenger zelf gericht.

Het is een methode die steeds meer terrein wint in Nederland, andere Europese landen, Singapore en sinds kort de USA.

Wat is het verschil met klassieke psychotherapie?2023-01-06T19:58:24+01:00

Over de reguliere psychotherapie wil ik een paar dingen zeggen die hier relevant zijn;

  1. Psychotherapie is een gesprekstherapie die vereist dat je zaken weet (geheugen) en kunt beredeneren (cognitie). Het is ‘talig’ en is niet gefocussed op fysieke ervaringen (denk aan de tijd dat we nog niet konden spreken en zaken niet konden benoemen).
  2. Het heeft geen helder kader of theorie voor ‘complex’ trauma. Het handboek voor diagnostiek (DSM-5) kent alleen de categorie PTSS na eenmalig trauma.
  3. De “behandeling” bestaat bij verreweg de meeste stromingen uit cognitieve gedragstherapieën inclusief schema- en systeemtheorie. Met EMDR worden kennelijk redelijke resultaten geboekt*. Met EMDR wordt de breinverbinding gereset; de oorspronkelijke trauma-ervaringen worden niet verwerkt al staat het brein niet meer in constante alarmstand. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van beeldende therapie om gevoelens te doen ervaren. M.a.w. er wordt wel geleerd “er mee om te gaan”; niet om de diepe psychische split te herstellen en daarmee het verwerken van trauma. Een voorbeeld van cognitieve gedragstherapie is: Ben je bang? Waardoor komt het nu? Dan is dit wat je nu kunt bedenken en doen om niet zo bang te zijn.(*)
  4. Er zijn stromingen die zeggen dat door ‘sensibilisering’ (het opnieuw blootstellen aan het trauma of aan de dader) een helende werking heeft (*).

De grootste vorming van ons is voor het vierde levensjaar (9 maanden in de buik en plm. 3 jaar na geboorte). Ons geheugen en cognitief brein wordt pas ontwikkeld rond onze 3e verjaardag. Dit houdt in dat de psychotherapie deze belangrijke periode niet kan bereiken. Zie bijvoorbeeld de film “In Utero”.

IoPT echter heeft wel een theoretisch kader en een werkwijze die kan werken met de pre-verbale ontwikkelingsfase. en daarin kan helen. IoPT gaat uit van vroegkinderlijk hechtingstrauma vanaf het allereerste begin. Al vanaf conceptie zijn we bewuste wezens en alles wat we niet kunnen verwerken slaan we in ons lijf op.

*) In IoPT benoemen we dat als het installeren van een nieuwe overlevingsstrategie over de klachten die van een ander coping mechanisme komen.
Onze fysieke en emotionele klachten ontstaan omdat ons organisme niet kan dealen met de realiteit van trauma en de stress die dit veroorzaakt.

Coachen, therapie, counselen; wat is het verschil?2023-01-06T19:59:04+01:00

Coaching is het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkelingsvragen. Coaching is gericht op doel, resultaat en inzicht in de actuele situatie.

Counseling (of: psychosociale therapie) is het ondersteunen bij het beter leren omgaan met actuele persoonlijke thema’s door gesprekstherapie. Door middel van gesprekken krijg je inzicht in gevoelens of onzekerheden en leer je positieve veranderingen aan te brengen. Het is gericht op zelfinzicht en zelfsturing.

(Psycho-)Therapie is een heel breed veld waar het gaat om iemand te helpen die worstelt met zijn leven, gezondheid of met aspecten daarvan zoals het niet kunnen hebben van gelukkige relaties (met anderen of zichzelf) of het niet verwerkt krijgen van traumatische gebeurtenissen.
Laat ik zeggen wat ik bied. Met IoPT werk je ervaringsgericht aan de oorzaak van jouw bewuste en onbewuste overtuigingen, gedrag en gezondheid. Je krijgt een heel helder beeld wat jouw patronen zijn, waarom die er zijn en je ontwikkelt jouw eigen manier vrij van afhankelijkheden van anderen. Je integreert en heelt jouw innerlijke splitsingen. Niet langer meegaan of ertegenin maar jouw weg. Therapie lost een groot aantal problemen en symptomen op en helpt je gezond autonoom te zijn en jouw eigen identiteit te ontwikkelen.

Supervisie is het leren reflecteren op het eigen handelen in beroepsmatige context.

Bereikbaarheid: Openbaar vervoer naar de praktijk2024-05-25T23:28:52+02:00

De praktijk in Breda is met het openbaar vervoer (OV) te bereiken:
Vanaf NS station Breda (Centraal): bus 4 richting Haagse Beemden. Uitstappen bij halte Lange Slagen.
Vanaf NS station Breda Prinsenbeek: bus 2 richting Haagse Beemden. Uitstappen bij halte Lange Slagen.

De praktijk in Hamburg is met het openbaar vervoer (OV) te bereiken:
Vanaf HBF/Kirchenallee: bus 6 richting U Borgweg. Uitstappen bij halte Averhoffstrasse (Asperia).
Vanaf HBF/Kirchenallee: bus 17 richting Karlshöhe. Uitstappen bij halte Averhoffstrasse (Asperia).
Vanaf HBF: U3 richting Wandsbek-Gartenstadt. Uitstappen bij halte Mundsburg.

Bereikbaarheid: Auto en Parkeren praktijk2024-05-25T23:18:46+02:00

De praktijk in Breda is per auto te bereiken:

Route per auto:
De makkelijkste route is via de A16 (Rotterdam-Antwerpen), neem afslag 17 “Breda Noord”.
Dan linksaf naar “Breda Noord”.
Vervolgens eerste linksaf “Westerhagelaan”; een paar kilometer doorrijden tot de eerste drempel in de weg. Daar linksaf en dan tweede linksaf.

Parkeren:
Voor de deur is gratis parkeerruimte in de aangegeven vakken.

De praktijk in Hamburg is per auto te bereiken:

Route per auto:
De makkelijkste route is te richten op Mundsburg / Hamburger Meile.
De Kanalstrasse is tussen de Winterhudeweg (Aral) en de Hofweg (Asperia).

Parkeren:
Voor de deur is betaalde parkeerruimte in de aangegeven vakken.

I work in English, too2023-02-21T21:05:47+01:00

You’re most welcome when you are English spoken, also by means of video calling. Experience learns I have no difficulty in the various UK tongues.
I invite you to work with me when you’re from:

  • Western Europe,
  • the USA,
  • parts of the Commonwealth (Australia, Canada, Gibraltar, Malta, New Zealand, South Africa),
  • Middle East (Israel, Libanon, Dubai, Bahrein, V.A.E., Oman, Qatar, Kuweit)

Other tongues (e.g. Chinese or Indian people speaking English) I often find difficult to understand.

English is my second language. Since secondary school up to university I learned English, during my 12+ years in international business background English was the business language. IoPT is also study in English.

Reflectieverslag format (download)2023-02-21T20:44:51+01:00
Je moet ingelogd zijn om dit te kunnen lezen.
Bereikbaarheid: Toegankelijkheid praktijk2024-05-25T23:12:47+02:00

De praktijk in Breda is toegankelijk:

De praktijkruimte is op de 1e verdieping en alleen te bereiken via de trap.

Als u moeilijk ter been bent is het beeldbellen een heel goed alternatief. Dit is een zeer effectieve manier, met dezelfde diepgang, hetzelfde resultaat en hetzelfde persoonlijk contact.

De praktijk in Hamburg is toegankelijk:

De sessies worden gehouden in de woonkamer. Het appartement is te bereiken via de lift.

Beeldbellen een heel goed alternatief. Dit is een zeer effectieve manier, met dezelfde diepgang, hetzelfde resultaat en hetzelfde persoonlijk contact.

Bereikbaarheid bij crisis2023-02-21T21:04:29+01:00

Inner-Tree is niet ingesteld op crisisdienst of crisisopvang.
Heb je in de periode tussen de afspraken vragen of wil je even contact, dan kan dat natuurlijk wel. Plan jouw afspraak hier (klik hier).

Roken niet toegestaan2023-03-23T17:44:28+01:00

Inner-Tree | roken verboden

Binnen en buiten de praktijk wordt niet gerookt.

Beeldbellen of fysiek bij elkaar?2024-07-19T20:46:12+02:00

Beeldbellen is altijd een heel goed medium. Als je te ver van Breda (of Rotterdam) (Nederland) of van Hamburg (of Bremen) (Duitsland) woont, of als je reistijd of reiskosten wilt besparen is (beeld-)bellen een heel goed alternatief.

Fysiek bij elkaar zijn heeft als voordeel dat je elkaars hele lijf ziet en alle non-verbale signalen kan waarnemen die niet zichtbaar zijn als alleen jouw hoofd in het beeld is. Wanneer we in groepen werken kunnen resonanten in de ruimte uitbeelden -door ver weg te staan of juist niet, door zich naar jou toe te draaien of niet- en naar elkaar toe komen om steun te geven. Het nadeel is dat je overweldigd kan worden.

Daarentegen brengt beeldbellen een enorme focus. Het lijkt wel of het contact nog intenser is doordat de gezichten prominent in beeld zijn. Dit klopt met de polyvagaal theorie die stelt dat we op elkaar afstemmen via micro-expressies in het gezicht. Het elkaar aanvoelen (het resoneren) is even sterk als fysiek bij elkaar zijn; zelfs als de ander in Singapore zit. Doordat niet iedereen door elkaar kan praten is er nog meer focus op de essentie.
Beeldbellen werkt net iets anders maar tot ieders verrassing werkt het online werken buitengewoon goed.

Samenvattend; er is evenveel persoonlijk contact, dezelfde diepgang, hetzelfde resultaat.

Sinds medio 2019 werk ik met 1-op-1 telefonische consulten en sinds maart 2020 met beeldbellen voor 1-op-1 sessies en met groepen.

Inloggen op jouw account2023-09-08T20:54:27+02:00
Verzoek Klantgegevens2023-09-13T23:08:29+02:00
Verzoek om intakeformulier in te vullen (individueel)2023-09-08T20:56:33+02:00
Dit is alleen zichtbaar als je ingelogd bent.
Vergoeding door zorgverzekeraars2023-02-21T21:19:03+01:00

Er is mogelijk recht op vergoeding door alle zorgverzekeraars.

Om in aanmerking te komen gelden deze criteria:

  • Je moet daarvoor een Nederlandse aanvullende zorgverzekering hebben
  • Het geldt alleen voor (trauma-)therapie.
  • Workshops met IoPT intentieopstellingen voldoen ook aan ’therapie’.

Vervolgens bepaalt jouw pakket op hoeveel vergoeding je recht hebt.

Coaching en relatietherapie vallen niet onder een verzekering. (Dit is de reden dat er geen BTW vrijstelling is)

Voor 2023 kijk op:

Klein inkomen en hulp nodig?2023-02-21T21:18:04+01:00

Als je een bijstandsuitkering hebt, van studiefinanciering leeft of een gemeentepolis hebt krijg je 25% korting op de tarieven. Neem in elk geval contact op zodat begeleiding mogelijk is!
Als je een ander financieringsprobleem hebt kunnen we mogelijk gespreide en/of uitgestelde betaling bespreken.

Tarieven-Prijzen2023-02-21T22:07:36+01:00

Coaching

Particulier tarief* (exclusief BTW)

€135 per coachingsessie van plm anderhalf uur

Zakelijk ZZP tarief  (exclusief BTW)

€150 per coaching sessie van plm anderhalf uur

€1197 voor een traject van 10,5+ uur coaching (7 sessies van anderhalf uur) plus extra’s. Zie de pagina’s wat het aanbod inhoudt.

Zakelijk tarief (exclusief BTW)

€250 per coaching sessie van plm anderhalf uur

Op locatie werk ik binnen een cirkel van anderhalf uur rijden van Breda. Vraag een offerte op.

Coaching wordt nooit vergoed, maar is wel aftrekbaar voor de winst- cq. inkomstenbelasting.

Tarieven voor het laatst vastgesteld: 01-03-2020

Therapie

Particulier tarief*
(geen BTW)
**

€135 per therapiesessie van anderhalf uur

€1079 voor een traject van 10,5+ uur begeleiding (7 sessies van anderhalf uur) plus extra’s. Klik hier om te betalen.

Therapie is door zorgverzekeraars vergoed in het aanvullend pakket en is vrijgesteld van BTW.

** Dit is alleen van toepassing voor Nederlandse ingezetenen.

Tarief voor het laatst vastgesteld: 31-12-2016

Relatietherapie

Particulier tarief* (inclusief BTW)

€135 per stel per uur. Sessies duren doorgaans twee uur.

€1299 voor een traject van 5 sessies van twee uur.

€1799 voor een traject van 14+ uur begeleiding (7 sessies van twee uur).

Voor herstel van relaties tussen collega’s zie het zakelijke tarief.

Mocht een van de partners individuele hulp nodig hebben valt dat doorgaans onder Therapie.

Relatietherapie wordt door slechts een enkele zorgverzekeraar vergoed in het aanvullend pakket; informeer uzelf goed!
Daarom dat over relatietherapie BTW wordt berekend (net als bij coaching).

Tarief voor het laatst vastgesteld: 01-01-2023

Support

€7,50 support via beeldbellen per 5 minuten (maximaal 20 minuten) tussen geplande afspraken. Dit is als toevoeging op sessies, niet als vervanging.

Klachtenprocedure / WKKGZ2023-02-21T21:02:17+01:00

Onderstaande regeling heeft zijn basis bij de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ)

Wanneer je een klacht over mij hebt zijn er de volgende stappen:

1. Probeer het met mij op te lossen. Ik zal er veel aan doen om jou als klant tevreden te houden.

2. Als dat niet lukt kun je contact opnemen met het secretariaat van de beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteit. Zie hier de klachtenprocedure.
Gebruik hiervoor dit fomulier (klik hier)

3. Wanneer dat niet in den minne kan worden geregeld kom je via de VIV bij de externe klachtencommissie bij de CAM Coop. Zie hier de de klachtenregeling.

4. Lukt dat niet dan komt jouw klacht bij de Geschillencommissie.

5. Mocht mijn handelen zodanig zijn dat het naar de Tuchtrechter moet dan geldt dit reglement. Ik ben aangesloten bij de Tuchtcolleges voor de complementaire zorg (TCZ)

Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling2023-08-01T11:30:16+02:00

Voor de Wet verplichte meldcode huiselijk geweld ben ik verplicht een meldcode te hebben. Deze is hieronder uitgewerkt.

Als zelfstandige werk ik niet binnen of samen met een organisatie of arts. Dat maakt mij kwetsbaar en daarom worden alle stappen samen met “Veilig Thuis” genomen cq. zal ik een aantal stappen niet nemen. Ik zal altijd de adviezen van “Veilig Thuis” opvolgen.

Definities:

Huiselijk geweld

Het begrip huiselijk geweld wordt in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo, art. 1.1.1 lid 1) als volgt omschreven: lichamelijk, geestelijk of seksueel geweld of bedreiging daarmee door iemand uit de huiselijke kring. Daarbij wordt onder geweld wordt verstaan: de fysieke, seksuele of psychische aantasting van de persoonlijke integriteit van het slachtoffer, Daaronder wordt ook begrepen ouderenmishandeling, vrouwelijke genitale verminking, huwelijksdwang en eergerelateerd geweld. Tot de huiselijke kring van het slachtoffer behoren: (ex-)partners, gezinsleden, familieleden en mantelzorgers.

Kindermishandeling

De Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (artikel 1.1.1 lid 1) hanteert de volgende definitie van kindermishandeling: elke vorm van voor een minderjarige bedreigende of gewelddadige interactie van fysieke, psychische of seksuele aard, die de ouders of andere personen ten opzichte van wie de minderjarige in een relatie van afhankelijkheid of van onvrijheid staat, actief of passief opdringen, waardoor ernstige schade wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan de minderjarige in de vorm van fysiek of psychisch letsel.

Beroepsgeheim of Algemene zwijgplicht.

Iedere beroepskracht die individuele cliënten hulp, zorg, steun of een andere vorm van begeleiding biedt heeft een beroepsgeheim. Deze zwijgplicht, zoals het beroepsgeheim ook wel wordt genoemd, verplicht de beroepskracht om, kort gezegd, geen informatie over de cliënt aan derden te verstrekken, tenzij de cliënt hem daarvoor toestemming heeft gegeven. Doel van het beroepsgeheim is de drempel voor de toegang tot de hulpverlening zo laag mogelijk te maken en de cliënt het vertrouwen te geven dat hij vrijuit kan spreken.

De paradox is dat een te rigide omgang met het beroepsgeheim tot gevolg kan hebben dat een cliënt die dringend hulp nodig heeft juist niet geholpen wordt omdat de beroepskracht meent dat hij vanwege zijn beroepsgeheim niet in mag grijpen.

Er kunnen zich situaties voordoen waarin de beroepskracht alleen door te spreken zijn cliënt kan helpen, terwijl hij voor dit spreken geen toestemming krijgt. Er kan in dat geval sprake zijn van een conflict van plichten.

Binnen de wet(ten), zoals artikel 21d lid 3 van de WMO, is er daarom een meldrecht voor beroepskrachten. Dit meldrecht bestaat uit twee delen: het recht om een vermoeden van huiselijk geweld, zonder toestemming van de betrokkene, te melden, én het recht om op verzoek van Veilig Thuis, informatie over het gezin te verstrekken, eveneens zonder toestemming van de betrokkene.

Uiteraard moet een dergelijk besluit om de zwijgplicht te doorbreken zorgvuldig worden genomen. Beantwoording van de volgende vijf vragen leidt doorgaans tot een zorgvuldige besluitvorming:

  • Kan ik door te spreken zwaarwegende belangen van mijn cliënt of van zijn kinderen behartigen?
  • Is er een andere mogelijkheid om ditzelfde doel te bereiken zonder dat ik mijn beroepsgeheim hoef te verbreken?
  • Waarom is het niet mogelijk om toestemming van de cliënt te vragen of te krijgen voor het bespreken van zijn situatie met iemand die hem kan helpen?
  • Zijn de belangen van de cliënt die ik wil dienen met mijn spreken zo zwaar dat deze naar mijn oordeel opwegen tegen de belangen die de cliënt heeft bij mijn zwijgen?
  • Als ik besluit om te spreken aan wie moet ik dan welke informatie verstrekken zodat het geweld of de mishandeling effectief kan worden aangepakt?

Bij het besluit om de geheimhouding te doorbreken, speelt de positie van de cliënt een belangrijke rol. Bij cliënten die zich in een afhankelijke positie bevinden waardoor ze minder goed in staat zijn zelf op te treden tegen mishandeling of geweld, zal een beroepskracht eerder dan ‘gemiddeld’ kunnen besluiten dat hij zijn zwijgplicht verbreekt.

Omdat achteraf een toetsende organisatie gevraagd wordt om een oordeel te geven over het optreden van de beroepskracht, waarbij vooral de zorgvuldigheid wordt beoordeeld waarmee het besluit om de geheimhouding te verbreken tot stand is gekomen, zal ik alles doen in constante advisering met Veilig Thuis.

Stappenplan:

Stap 1: In kaart brengen van signalen

Doe de kindcheck bij ‘oudersignalen’. Ga na of:

  • de zorgvrager kinderen heeft;
  • daarvoor adequate tijdelijke opvang is;
  • de zorgvrager de kinderen structureel voldoende kan beschermen, verzorgen en opvoeden.

Stap 2: Advies van Veilig Thuis.

  • Vraag advies aan Veilig Thuis en bespreek de signalen.
  • Eventueel: Raadpleeg daarnaast zo nodig een deskundige op het gebied van letselduiding, zoals een kinderarts of een forensisch geneeskundige.

Stap 3: Gesprek met de zorgvrager

  • Bespreek de signalen met de zorgvrager.
    NB: in specifieke gevallen er kan worden afgezien van een gesprek met de cliënt vanwege veiligheidsrisico’s. Bespreek dit altijd met Veilig Thuis.
  • Heb je ondersteuning nodig bij het voorbereiden of het voeren van het gesprek met de zorgvrager, raadpleeg dan Veilig Thuis.

In het gesprek met de cliënt gaat het er om dat je:

  • het doel van het gesprek uitlegt;
  • de signalen, dit wil zeggen de feiten die hij heeft vastgesteld en de waarnemingen die hij heeft gedaan, bespreekt;
  • de cliënt uitnodigt om daarop te reageren;
  • en pas na deze reactie zo nodig komt met een interpretatie van wat hij heeft gezien en gehoord en wat hem in reactie daarop verteld is

Stap 4: Weging van de informatie die is verzameld en bij twijfel altijd (opnieuw) raadplegen van Veilig Thuis

  • Weeg op basis van de signalen, van het ingewonnen advies en van het gesprek met de zorgvrager cq. de minderjarige zorgvrager en zijn ouders het risico op huiselijk geweld of kindermishandeling.
  • Weeg eveneens de aard en de ernst van het huiselijk geweld of de kindermishandeling.
  • Heb je op basis van de verzamelde informatie in de stappen 1 tot en met 4 een vermoeden van (dreiging van) huiselijk geweld of kindermishandeling?
    • Nee: sluit de meldcode af en leg dat vast is het dossier
    • Ja:     beantwoord de volgende vraag:
  • Schat ik in dat op basis van de stappen 1 tot en met 4 er sprake is van een vermoeden van acute of structurele onveiligheid? (meldnorm 1)
    • Nee: ga verder met afweging 3 (stap 5)
    • Ja:     Meld bij Veilig Thuis. De afwegingen 3 tot en met 5 (zie stap 5) worden samen met Veilig Thuis doorlopen
  • Raadpleeg in alle gevallen waarin je twijfelt over je vervolgstap (opnieuw) Veilig Thuis.

Stap 5: Beslissen:

  1. Is melden noodzakelijk?
  2. Is hulp bieden of organiseren (ook) mogelijk?
Melden is noodzakelijk


Hulp bieden of organiseren is (ook) mogelijk


Er is sprake van een vermoeden van acute of structurele onveiligheid. Beslis in samenspraak met Veilig Thuis of passende en toereikende hulp bieden -binnen het kader van mijn praktijk- (ook) tot je mogelijkheden behoort.
  • meld je vermoeden bij Veilig Thuis;
  • beschrijf zoveel mogelijk feiten en gebeurtenissen die je hebt vastgesteld;
  • geef duidelijk aan als de informatie bij je melding (ook) van anderen afkomstig is;
 
én  
  • overleg met Veilig Thuis wat je na de melding, binnen de grenzen van je gebruikelijke werkzaamheden, zelf kan doen om de zorgvrager en/of zijn gezinsleden tegen het risico op kindermishandeling of huiselijk geweld te beschermen.
 

Vragen bij stap 5:

3. Ben ik in staat effectieve hulp te bieden of organiseren om dreiging van (toekomstig) huiselijk geweld en/of kindermishandeling af te wenden?
Bij acute onveiligheid en/of structurele onveiligheid wordt deze afweging samen met Veilig Thuis doorlopen.

  • Nee: Melden bij Veilig Thuis
  • Ja: Ga verder met afweging 4

4. Aanvaarden de zorgvrager en diens systeem hulp om dreiging van (toekomstig) huiselijk geweld en/of kindermishandeling af te wenden en zijn zij bereid zich hiervoor in te zetten? (Meldnormen 2 en 3)
Ofwel: Ben ik in staat de hulp in samenwerking met de betrokkenen te bieden of organiseren?
Bij acute onveiligheid en/of structurele onveiligheid wordt deze afweging samen met Veilig Thuis doorlopen.

  • Nee: Melden bij Veilig Thuis
  • Ja: Hulp bieden of organiseren, ga verder met afweging 5

5. Leidt de hulp binnen de gewenste termijn tot duurzame veiligheid en/of het welzijn (herstel) van alle betrokkenen?
Bij acute onveiligheid en/of structurele onveiligheid wordt deze afweging samen met Veilig Thuis doorlopen.

  • Nee: (Opnieuw) melden bij Veilig Thuis.
  • Ja: Hulp afsluiten met afspraken over het volgen van toekomstige (on)veiligheid met betrokkenen en evt. samenwerkingspartners en Veilig Thuis.
Veilig Incidenten Melden (VIM)2023-02-21T21:00:58+01:00

Een onderdeel van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is de paragraaf over Veilig Incidenten Melden (VIM).

In de Handreiking “leren van incidenten” voor kleine zorgaanbieders staat de definitie van incidenten:

“In het verlenen van zorg of behandelen van cliënten kunnen handelingen fout gaan of anders lopen dan verwacht. We spreken dan van een incident. De definitie van een incident is: ‘een niet beoogde of onverwachte gebeurtenis die betrekking heeft op de kwaliteit van de zorg, en heeft geleid, had kunnen leiden of zou kunnen leiden tot schade bij de cliënt’.”

Bij VIM gaat het (alleen) over de patient veiligheid. Er zijn 3 niveaus van incidenten:

  • Alle incidenten moeten worden opgenomen in het systeem van VIM, met het doel om daarvan te leren (artikel 9);
  • incidenten die merkbare gevolgen voor de cliënt hebben of in de toekomst kunnen hebben moeten aan de cliënt worden gemeld en daarvan moet aantekening worden gemaakt in het cliëntendossier ( artikel 10);
  • incidenten die hebben geleid tot de dood of ernstige gevolgen voor de cliënt moeten aan de IGZ gemeld worden als calamiteit (artikel 11).

Het stappenplan is:

  1. Registreer incidenten
  2. Bespreek met beroepsgenoten in intervisie
  3. Kijk of er lessen uit de geregistreerde incidenten te trekken zijn.
  4. Leg deze bespreking en de daaruit getrokken conclusies, inclusief te nemen maatregelen ter verbetering, vast.
  5. Voer de voorgenomen maatregelen ter verbetering uit.
  6. Check na verloop van tijd of de maatregelen effect hebben en leg dit vast.

Wat zeggen mijn klanten?

Mijn reis werd er een van transformatie van een zelfbeeld, benaderd vanuit de wereld buiten mij (denken, streven, piekeren, oordelen, profileren, vechten) , naar een waarnemen van de wereld vanuit zelf (zijn, leven, genieten, liefhebben). - M.P.

Geverifieerd

Wil je de volledige aanbevelingen lezen? Klik dan hier.

Het is tijd.

Bereik merkbare verandering in jouw relatie en daarmee in jouw levensgeluk.

Ga naar de bovenkant